Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mobilitat i Infraestructures visita l’inici de les obres de millora de la carretera entre Calonge i s’Horta i anuncia el final de les intervencions a Costitx i Porreres

Mobilitat i Infraestructures visita l’inici de les obres de millora de la carretera entre Calonge i s’Horta i anuncia el final de les intervencions a Costitx i Porreres

(25/10/2022)

La intervenció millorarà el ferm de la travessia urbana de la carretera Ma-4012, amb un pressupost de 102.567,08 euros

El departament de Mobilitat i Infraestructures iniciarà aquest dijous les obres de millora de la carretera Ma-4012 al seu pas pels nuclis de Calonge i s’Horta. La intervenció reforçarà i millorà el ferm en aquesta travessia urbana des del pk 4+300 al pk 6+300. Avui han visitat el municipi per supervisar aquestes obres el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano; la directora insular d’Infraestructures, Olga Martínez i el batle de Felanitx, Jaume Montserrat.  


Aquesta actuació, amb un pressupost de 102.567,08 euros, té com a objectiu millorar les condicions de seguretat de la via mitjançant la millora del ferm en tota la travessia urbana. Està previst que les obres finalitzen a finals de la setmana vinent.


El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha explicat que «dins la nova estratègia i planificació d’obres que ha iniciat el departament de Mobilitat i Infraestructures després de l’estiu, gràcies amb els nous contractes de carreteres, formalitzats en agost -els quals suposen per als anys vinents una inversió de més de 53 milions d’euros-, s’està començant a desenvolupar tot un grapat d’importants obres al voltant de l’illa». El conseller ha afegit que en «aquest cas poden anunciar que aquests darrers dies hem finalitzat les intervencions de renovació del ferm en zones urbanes de Porreres i Costitx, i avui donem llum verda a l’inici d’obres per fer nova tota la travessia urbana s’Horta-Calonge».


«Estem molts satisfets de totes les actuacions que venint realitzant en les darreres setmanes i que continuarem al llarg de tots aquests mesos. Amb aquests nous contractes de carreteres estem donant un rellevant impuls a la conservació i millora de les infraestructures viàries de la xarxa secundària de Mallorca, especialment a les zones urbanes, donant resposta així a les peticions d’Ajuntaments i veïns i veïnes dels nostres pobles», ha afirmat el conseller Sevillano.


Per la seva banda, el batle de Felanitx, ha subratllat que «adequar i renovar aquesta carretera que passa pel nucli de s’Horta és molt important, ja que és un tram molt transitat i era una demanda dels s’Hortarrins. Tant veïns com visitants veuran reformada una via per la qual hi ha molta afluència»

 

Finalització d’altres actuacions

Per altra banda, des del departament de Mobilitat i Infraestructures s’ha volgut informar que en Costitx acaben de finalitzar les obres per millorar l’asfalt en la travessa urbana de la carretera Ma-3121, des de la intersecció del Camí de Can Juani fins a la intersecció   amb el carrer d’Arnau de Santacilia. Una actuació que ha comptat amb un pressupost de 28.631 euros.


A més ahir, a Porreres, també va finalitzar l’obra de reposició del ferm convinguda amb l’Ajuntament per la carretera Ma-5100, ja que des del consistori es va comunicar que es ferien una sèrie de millores en les canalitzacions de les xarxes de sanejament i aigua potable i des de Mobilitat es realitzarien les reparacions del ferm per deixar-lo en condicions òptimes. El costo d’aquesta actuació va ser de 45.252,94 euros.