Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mobilitat i Infraestructures elimina la pintada vandàlica del molí protegit de Son Cladera

Mobilitat i Infraestructures elimina la pintada vandàlica del molí protegit de Son Cladera

(24/03/2022)

El molí ha estat restaurat per professionals acreditats.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures ha acabat les tasques per eliminar la pintada vandàlica del molí protegit de Son Cladera, a sa Pobla. El molí ha estat restaurat per professionals acreditats que han comptat amb l’assessorament de Patrimoni del Consell de Mallorca.

Iván Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures, ha assenyalat que «les administracions hem d’assegurar la bona conservació, amb els millors professionals, dels edificis protegits com és el molí de Son Cladera, que són una part important de la nostra cultura i patrimoni». Segons ha informat el Departament de Mobilitat i Infraestructures, la pintada del molí atemptava contra l’estètica original de del molí catalogat. 

El conseller, que ha ressaltat la importància de restaurar el molí amb l’ajuda dels millors professionals, ha explicat que «seguirem treballant per conservar el valor cultural de tots els edificis emblemàtics que ens envolten, així com del medi ambient, de l’entorn i del paisatge».

La construcció del molí es remunta a finals del segle XIX i, en l’actualitat, és del domini públic i el gestiona el Departament de Mobilitat i Infraestructures, és per això, que Sevillano demana «responsabilitat a aquells que vandalitzen béns públics tan carregats d’història. És una obligació de tots i totes conservar i respectar la cultura i el patrimoni de Mallorca».