Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mobilitat i Infraestructures continua amb la renovació sostenible del seu parc mòbil amb la incorporació de 10 vehicles híbrids

Mobilitat i Infraestructures continua amb la renovació sostenible del seu parc mòbil amb la incorporació de 10 vehicles híbrids

(15/11/2022)

Iván Sevillano: «El Departament té l'obligació de predicar amb l'exemple, per això continuem apostant per tenir una flota de vehicles molt més sostenible de la que hi havia la darrera dècada, incorporant cotxes elèctrics o de baixes emissions»

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha presentat avui la segona fase de la renovació, d’un total de 3, de la seva flota de vehicles amb la incorporació de 10 vehicles híbrids, que s'uneixen als quatre vehicles elèctrics i els sis de GLP que es varen adquirir l’any passat.

«En el Departament de Mobilitat i Infraestructures no s'havia apostat mai perquè la flota de vehicles fos elèctrica o de baixes emissions, i nosaltres ho estem fent. A poc a poc anirem substituint tota la flota», ha afirmat el conseller Sevillano.

Aquests vehicles híbrids que s'incorporen al parc mòbil del Departament són Hyundai I20, d’emissions de CO₂ combinat (cicle WLTP) inferiors a 125 g/km., que es destinaran, al personal propi del departament, concretament, als vigilants dels contractes de conservació i d’obres del servei de Conservació i Explotació.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures continua així amb el seu compromís per la mobilitat sostenible, per la qual cosa, aquesta renovació del parc mòbil contribueix a reduir les emissions dels vehicles de què disposa. El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha destacat que «caminem de la mà de l'agenda 2030 per a minimitzar la nostra petjada en el medi ambient i fer les nostres tasques de vigilància, control, supervisió i execució en les carreteres de la manera més sostenible possible. No tan sols estem executant en aquesta legislatura projectes amb una altra sensibilitat mediambiental, sinó que també, el volem fer en el nostre dia a dia, en les tasques habituals de manteniment de carreteres. Per tant, no veiem aquesta important compra com una despesa, sinó com una inversió», ha afegit Iván Sevillano.

Aquests 10 nous vehicles se sumen als 4 vehicles Hyundai Kona EV, totalment elèctrics, i el sis de GLP que es varen incorporar al setembre de l’any passat. També es varen implantar electrolineres  i diversos punts de recàrrega de vehicles elèctrics als centres de conservació del Consell, per tal de fer-los funcionar.

«Per l’any 2023 ja tenim pressupostats i executarem la tercera fase de renovació de la flota de vehicles del Departament. Incorporarem sis vehicles elèctrics més, que vindran a substituir vehicles antics de gasoil i dièsel. D’aquesta manera, al llarg de tota la legislatura haurem renovat la flota antiga i d’altes emissions per una altra d’emissions reduïdes i zero emissions amb un total de 26 nous vehicles».