Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mobilitat i Infraestructures redueix la velocitat permesa de 90 a 70 al tram d'entrada a sa Pobla per millorar la seguretat

Mobilitat i Infraestructures redueix la velocitat permesa de 90 a 70 al tram d'entrada a sa Pobla per millorar la seguretat

(28/07/2021)

El conseller Iván Sevillano ha avançat un futur projecte per connectar el municipi amb Crestaxt amb l'execució d'un vial cívic nou

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, i el batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, han visitat avui les actuacions de millora de la senyalització a la carretera Ma- 3421 que dona entrada al municipi i que tenen com a objectiu pacificar el trànsit i millorar la seguretat de la via.   

Amb la finalitat de reduir la velocitat de 90 a 70 quilòmetres per hora en aquest tram, es duen a terme tasques de substitució dels senyals del límit de velocitat permès fins ara. A més, es reforçarà aquest missatge afegint cartells de perill per canvi de rasant, fondejats en groc, per reforçar el contingut i que el conductor adverteixi que en aquesta zona es disposa de visibilitat reduïda i que ha de minvar la velocitat. D'aquesta manera es pretén reduir el risc de col·lisió en les incorporacions a aquesta via des dels camins i negocis adjacents.

Redacció del projecte de la carretera de sa Pobla a Crestatx

Iván Sevillano ha anunciat també la redacció d'un nou projecte a les carreteres que uneixen sa Pobla amb Crestatx (Ma- 3420 i Ma- 2200) on es preveu l’execució d’un vial cívic així com una rotonda per millorar la intersecció d’entrada al nucli de Crestatx i que el departament de Mobilitat i Infraestructures té previst poder començar el pròxim any. 

Es una mostra més, ha assegurat el responsable de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, «que la prioritat pel Departament és la connexió sostenible entre municipis, crear espais respectuosos i segurs per a vianants i bicicletes per aconseguir un altre tipus de mobilitat i donant resposta a les peticions dels poblers».

L'eix viari entre sa Pobla i Crestatx transcorre per les carreteres Ma-3420 i Ma-2200 al llarg d'uns 3.000, metres travessant la carretera Ma-13 mitjançant un pas elevat. El projecte, que ara mateix es troba en fase de redacció, contempla l’execució d’un vial cívic adjacent a la calçada, d’uns 2.000 metres de longitud i 3,5 metres d’ample, que donaria continuïtat al ja executat, que fa 1.000 metres de llargària, però que només arriba de sa Pobla fins el Canal de Siurana. Fet que obliga als vianants i vehicles no motoritzats a transitar per les vorals i bermes de les esmentades carreteres per arribar fins a Crestatx.

El projecte es complementarà amb l’execució d’una nova passarel·la de fusta al pas sobre el Canal de Siurana i la reordenació de l'accés a Crestatx, on es disposarà una nova rotonda per substituir l’actual l'enllaç en “T” amb carrils centrals d'espera, per tal de millorar la seguretat per a tots els usuaris de la via. Sobre la rotonda s'ubicaran els passos elevats de vianants necessaris per a permetre el trànsit a peu de manera segura.

Gelabert, per la seva banda, ha agarït "la celeritat i efectivitat en les mesures preses pel departament de Mobilitat i Infraestructures" i ha destacat la bona coordinació i entesa entre ambues administracions.