Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mobilitat i Infraestructures anuncia el final de les obres als municipis de Lloret de Vista Alegre, Santa Eugènia, Algaida i Son Ferriol (Palma) per la pacificació del tràfic

Mobilitat i Infraestructures anuncia el final de les obres als municipis de Lloret de Vista Alegre, Santa Eugènia, Algaida i Son Ferriol (Palma) per la pacificació del tràfic

(13/01/2023)

Entre altres intervencions s'han instal·lat radars pedagògics, reforçat la senyalística i repintat passos de vianants

Iván Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures: «Amb aquestes actuacions donen resposta a les peticions d’Ajuntaments i veïns i veïnes dels nostres pobles, a més de millorar la seguretat a les carreteres que travessem els nuclis»

El departament de Mobilitat i Infraestructures ha tancat l'execució de quatre actuacions per la pacificació del tràfic en diversos municipis de Mallorca. Unes obres que han comptat a un pressupost total de 24.800 euros. En paraules del conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, «en aquests darrers mesos estem desenvolupant tot un grapat important d’obres al voltant de l’illa, dins de l’estratègia i planificació d’intervencions del Departament. Gràcies als nous contractes de carreteres formalitzats en agost, els quals suposen una inversió de més de 53 milions d’euros pels pròxims anys, estem donant un rellevant impuls a la conservació i millora de les infraestructures viàries de la xarxa secundària».

Concretament, a la Ma-3130, la carretera per accedir i sortir de Lloret de Vista Alegre, s’ha reforçat la senyalística ja existent per tal d'aconseguir un entorn urbà més segur per les persones usuàries de la travessia i sobretot, pels més vulnerables, com són els vianants. Aquesta actuació ha suposat una inversió de 5.400 euros.

A Santa Eugènia, a més de pacificar el tràfic a la Ma-3040 mitjançant una sèrie d’obres com la instal·lació de senyals verticals per prioritzar als vianants i el repintat de passos de zebra, com el que hi ha al carrer Ramon Llull o al carrer Josep Balaguer, s’ha executat també una actuació per la millora del drenatge de la travessa, per minvar inundacions en cas de pluges intenses. L’import total d’aquesta intervenció ha estat de 8.500 euros.

També a l’entrada i sortida del municipi de Pina (Algaida), a la carretera Ma-3130 s’ha reforçat la senyalística existent per tal d’obtenir un entorn urbà més segur. La inversió, de 5.400 euros, ha consistit en la instal·lació de radars pedagògics.

I a peticions dels veïns i veïnes, a la travessia de Son Ferriol (Palma), a la carretera Ma-3011 s’han instal·lat també radars pedagògics per reduir la sinistralitat i fer un entorn més segur pels usuaris. El costo total ha estat de 5.400 euros.

El conseller Sevillano ha incidit que totes aquestes obres «donen resposta a les peticions d’Ajuntaments i veïns i veïnes dels nostres pobles. Continuem fent feina per millorar la seguretat a les carreteres de l’Illa».