Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mig centenar de persones participen en la conferència sobre el virot petit organitzada pel Consell de Mallorca

Mig centenar de persones participen en la conferència sobre el virot petit organitzada pel Consell de Mallorca

(16/04/2016)

Segons l'ornotòleg Antonio Sandoval, les Balears haurien de liderar la lluita per protegir aquesta espècia

El Departament de Medi Ambient va organitzar la conferència "El virot petit: del Parc Natural de Sa Dragonera a l'Estaca de Bares" que va tenir lloc anit a la sala d'actes de La Misericòrdia. El director de Medi Ambient, Josep Manchado, va ser l'encarregat de presentar al ponènt. Antonio Sandolval és un reconegut ornitòleg, escriptor i comunicador ambiental que durant anys ha estudiat la migració del virot petit.

Sandoval va destacar la importància de protegir aquesta au que en manco de 60 anys podria desapareixer. Va assegurar que el virot petit és el que s'anomena una "espècia tótem" de la conservació de la mar i del litoral i, per tant, protegir-la implica també protegir aquests dos elements.

Antonio Sandoval, va dir que des de les Illes Balears s'hauria de liderar la lluita per protegir aquesta au, ja que aquí és on es troba una de les principals colònies de nidació. Però també va remarcar que és una lluita que també necessita la col·laboració i implicació de totes les zones per on duu a terme la seva migració el virot petit.

Després de la ponència de Sandoval, es va dur a terme un debat on, entre altres temes, es varen posar damunt la taula les causes que estan provocant la extinsió d'aquesta au (sobretot les captures accidentals amb palangres i els depredadors).