Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Més de 6.000 persones han participat en els actes de la Diada de Mallorca 2019 organitzats pel Consell

Més de 6.000 persones han participat en els actes de la Diada de Mallorca 2019 organitzats pel Consell

(06/01/2020)

La difusió dels actes ha sumat més de 100.000 impactes a través de les xarxes socials, i el lloc web oficial va enregistrar 2.400 entrades i 3.700 pàgines visitades en 15 dies.

Els actes organitzats pel Consell de Mallorca amb motiu de la celebració de la Diada 2019 han tingut una participació superior a los 6.000 ciutadans i ciutadanes. El calendari d’esdeveniments s’ha estès entre el 20 de desembre i el passat 3 de gener i ha comptat amb actes institucionals, divulgatius i lúdics, dirigits a tots els públics.

Les jornades de portes obertes a les diferents seus del Consell (Palau Reial, la Misericòrdia, Museus Krekovic i de Mallorca) han congriat una assistència global de prop de 1.500 persones, la mateixa quantitat de públic que va passar pel Parc de n’Hereveta a Porreres amb motiu del concert de la Diada, que durant més de sis hores va tenir el protagonisme dels grups Anegats, Roba Estesa, El Dil·luvi i La Gran Orquesta Republicana.

Els jocs infantils sostenibles instal·lats a la mateixa seu institucional del Consell han gaudit d’una gran acceptació, amb prop de 1.300 usuaris. Una altra de les activitats infantils programades, els conta-contes representats arreu de Mallorca, han generat més de 500 espectadors.

Punt i apart mereixen les visites teatralitzades al Palau del Consell, una activitat que requeria de reserva prèvia, tot i ser gratuïta, com tota la resta de les proposades en el calendari festiu del Consell. Les actuacions teatrals van aconseguir esgotar totes les reserves abans de la primera funció, i en total van aconseguir atreure l’atenció de més de 400 persones. Igualment alguns ciutadans que es van adreçar al Palau del Consell durant aquests dies es van trobar amb alguns dels membres de l’equip de Govern com a guies d’excepció. La presidenta Catalina Cladera, les vicepresidentes Bel Busquets i Aurora Ribot, i la resta de l’executiu, així com d’altres càrrecs del Consell, van mostrar alguns dels secrets que guarda la planta noble de la seu institucional del Consell a prop de 400 persones.

Finalment l’acte central de la Diada, celebrat al Teatre Principal, va sumar prop de 500 espectadors més, en un espectacle ideat per la companyia Produccions de Ferro que va incloure per primer cop l’acte de lliurament dels Premis Mallorca de Creació Literària i de Fotografia. La transmissió en directe per IB3 va sumar prop de 30.000 espectadors a la gala, que en algun moment de la seva hora de durada varen connectar amb el canal públic autonòmic.

La Diada de Mallorca al web i a les xarxes.

El Consell de Mallorca va crear un lloc web específic per informar de tots els actes relacionats amb la Diada, que ha estat operatiu entre el 16 de desembre i el 3 de gener. Aquest web ha tingut més de 2.400 entrades que han visitat 3.700 pàgines en total, aportant al web institucional del Consell de Mallorca prop del 12% del trànsit total durant aquesta quinzena.

L’acollida que ha tingut l’etiqueta #DiadaMallorca2019 ha superat els 110.000 impactes a les xarxes monitoritzades, Twitter, Facebook, Instagram i missatgeria instantània, un 80% generats a territori espanyol, i l’altre 20% restant provinent de l’estranger.

La consellera de Presidència, Teresa Suárez ha assenyalat que “l’acollida dels diferents actes que hem preparat per la Diada d’enguany han superat les nostres expectatives”. Suárez ha destacat el caràcter “familiar” de la majoria d’actes “que hem preparat”, fet pel qual hi ha hagut “molta participació infantil, un fet volíem aconseguir durant les festes de Nadal”. La consellera de Presidència ha agraït “la feina incansable de tots els funcionaris i treballadors del Consell que s’han bolcat en les jornades de portes obertes i en l’organització de tots els esdeveniments”; una agraïment que ha fet extensiu al personal de les direccions insulars de Coordinació, Relacions Institucionals, Modernització i web, i de Comunicació del departament del Presidència, així com el de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística.