Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Marta Villanueva, guanyadora de la III Marató de Reciclatge Creatiu de Roba

Marta Villanueva, guanyadora de la III Marató de Reciclatge Creatiu de Roba

(14/03/2017)

L’equip de Patricia Perales i Irene Richtsteiger s’ha fet amb el segon premi i el tercer premi ha estat per la parella formada per Esperança Martínez i Maria Antònia Mas

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, la directora general de la Fundació Deixalles, Francesca Martí, la directora de l’Escola d’Arts i Superior de Disseny de les Illes Balears, Maria Abando, i la directora insular de Residus, Catalina Maria Canals, han estat les encarregades d’entregar avui matí els premis a les guanyadores de la II Marató de Reciclatge Creatiu de Roba.

 

El primer premi ha esta per al disseny de Marta Villanueva, que destaca per l’elegància, la portabilitat, els seus acabats i per la tria de teixits que va fer la participant.

 

El segon premi ha estat per al vestit presentat per l’equip de Patricia Perales i Irene Richtsteiger, on s’ha valorat positivament la tècnica utilitzada, el patronatge, l’acabat artesanal i la creativitat.

 

La parella formada per Esperança Martínez i Maria Antònia Mas ha estat premiada amb el tercer lloc pel seu disseny en el qual destaca la combinació, de manera original i creativa, de diferents teixits.

 

A l’hora de valorar els dissenys s’ha tingut en compte la creativitat, la sensibilització envers la reutilització de la roba, la possibilitat de reproduir l’estilisme dissenyat, l’estat de finalització i la portabilitat del model. A més, com a novetat, enguany al costat dels dissenys acabats els participats també han hagut de col·locar tots els retalls de roba sobrants. D’aquesta manera el jurat ha pogut valorar positivament no només el resultat global de la feina, sinó el grau d’aprofitament real que s’ha fet de les peces de roba elegides per crear el disseny. L’objectiu ha estat premiar, també, que es tengui en compte reciclar al màxim a l’hora d’elaborar les peces de vestir noves.

 

El primer premi són 600 euros, el segon, 300 euros i, el tercer premi, una nit en un dels refugis del Consell de Mallorca per a sis persones.

 

La III Marató de Reciclatge Creatiu de Roba es va celebrar el passat divendres dia 10 de març. Durant nou hores els devuit participants, de manera individual o en parella, varen elaborar diferents disseny a partir de roba procedent de la recollida selectiva. Promouen aquesta  iniciativa la Fundació Deixalles, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears i el Consell de Mallorca, amb l’objectiu d’augmentar la sensibilització ciutadana i dels dissenyadors nous, en particular, sobre la problemàtica dels residus tèxtils.