Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Marratxí acull la segona Jornada de Reconeixement a la Gent Gran organitzada per l'IMAS

Marratxí acull la segona Jornada de Reconeixement a la Gent Gran organitzada per l'IMAS

(22/10/2021)

Durant l’acte, el conseller Javier de Juan ha felicitat les persones majors per la seva valentia durant la pandèmia.

El conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, juntament amb el batle de Marratxí, Miquel Cabot, han inaugurat la segona Jornada de Reconeixement a les Persones Majors, organitzat per la Direcció Insular d'Atenció Comunitària i Projectes Estratègics de l'IMAS per homenatjar la gent gran de Mallorca i donar el sus als diferents programes d'intervenció psicosocial i preventiva amb majors i famílies, els quals actualment donen cobertura a 58 municipis de Mallorca.

De Juan ha donat l’enhorabona a les persones majors «per l’optimisme i la valentia que varen mostrar en tot moment durant la pandèmia i que, de qualque manera, sempre ens heu contagiat». En aquest sentit, ha apuntat que «segurament contagiats pel vostre entusiasme, l’equip de Vellesa i Família sempre ha dut a terme iniciatives novedoses com els tallers d’estimulació cognitiva o familiars cuidadors que, fa anys, podien sorprendre per fomentar l’envelliment en el vostre entorn, una filosofia que amb els anys s’ha convertit en una ferma aposta de l’IMAS».

Precisament durant aquesta jornada, que s’ha dut a terme a Marratxí, s’ha presentat el llibre per al nou curs dels Tallers d’Estimulació Cognitiva de l’IMAS, al qual s’incorporaran enguany 250 persones majors més, arribant així a 1.800 usuaris repartits en 64 grups, 5 més que la passada edició, amb totes les mesures de seguretat per prevenir el contagi de la covid-19.

Durant l’acte els assistents han pogut gaudir de l'obra de teatre Biografies, protagonitzada per usuàries dels tallers, i vissionar el documental, Fem memòria, més que mai amb testimonis de les persones majors sobre les experiències viscudes durant la pandèmia.

A l'acte s'ha reconegut la feina feta per l'EVIF, que en cap moment durant la pandèmia ha aturat de dur endavant activitats de suport psicosocial, i també de caire socioeducatiu, que han estat fonamentals per acompanyar la gent gran a reactivar-se. Igualment també s'ha recordat iniciatives que van en aquest mateix sentit com la posada en marxa del "Xerram de tu" o el pla Reactiva't.

Aquesta mateixa jornada ja es va dur a terme a Inca la setmana passada i posteriorment se celebrarà a Capdepera. A més del conseller Javier de Juan, també hi han assistit el vicepresident de l’IMAS, Jaume Tortella, el director insular d'Atenció Comunitària i Projectes Estratègics, Omar Lamin, la directora insular d’atenció sociosanitària, Sofia Alonso i usuaris i treballadors i treballadores de l'Equip de Vellesa i Família.