Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Maria Salom expressa al Papa Francesc l’interès de Mallorca perquè es canonitzi el beat Ramon Llull

Maria Salom expressa al Papa Francesc l’interès de Mallorca perquè es canonitzi el beat Ramon Llull

(11/02/2015)

La presidenta del Consell i el president del Govern han tingut l’oportunitat de conversar amb el Sant Pare, a l’audiència pública de la plaça de Sant Pere de Roma

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, i el president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzà, han tingut l’oportunitat de conversar amb el Papa Francesc, a l’audiència pública que ha tingut lloc a la plaça de Sant Pere del Vaticà. Maria Salom i José Ramón Bauzá han explicat al Sant Pare el motiu del viatge a Roma i li han sol·licitat l’impuls de la canonització de Ramon Llull. La presidenta del Consell li ha exposat l’interès que hi ha a Mallorca perquè el beat sigui canonitzat.

 

Maria Salom ha expressat la seva satisfacció per haver pogut compartir una estona amb el Papa Francesc, circumstància que ha aprofitat per demanar-li suport “perquè els polítics adoptin les decisions justes en benefici de tota la ciutadania”.   

 

La presidenta del Consell ha assistit a l’audiència del Papa amb la delegació balear, encapçalada pel bisbe de Mallorca, Javier Salines, i de la qual formen part també, a més del president Bauzá, el vicepresident del Govern, el conseller de Presidència, Antonio Gómez, el batle de Palma, Mateo Isern, i el comissionat autonòmic de l’Any Ramon Llull, Francisco Romero, així com el pare jesuïta Miquel Garau.

 

La participació en l’audiència pública del Papa forma part dels actes del viatge de peregrinació organitzat pel Bisbat de Mallorca, amb motiu dels preparatius del 700è aniversari de la mort de Ramon Llull (2015-2016),  que ha convidat els màxims representants institucionals de la comunitat autònoma a afegir-s’hi.

  
A continuació, en audiència privada se l'ha obsequiat amb un medalló en bronze que reprodueix una imatge de sant Alfons Rodríguez, a qui professa una gran devoció, que ha estat lliurat pel seu autor, el jesuïta mallorquí, Miquel Garau, així com amb diverses obres de Ramon Llull a càrrec del Bisbat.

 

Després d’aquest acte, la presidenta ha assistit, juntament amb la resta d’autoritats, a la missa que ha tingut lloc a l’església del Sant Esperit.

 

 L’horabaixa, la delegació balear es traslladarà a l’ambaixada d’Espanya davant la Santa Seu, per assistir a la conferència «Ramon Llull, un sant per a la missió al segle xxi», a càrrec de monsenyor Jordi Gayá, director de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Mallorca.