Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Maria Salom es reuneixen amb els responsables de Creu Roja per fer balanç dels programes que duen a terme amb el Consell de Mallorca

Maria Salom es reuneixen amb els responsables de Creu Roja per fer balanç dels programes que duen a terme amb el Consell de Mallorca

(09/02/2015)

La presidenta ha visitat les instal·lacions de l'entitat així com el centre de menors Padre Montalvo amb qui l'IMAS té 20 places concertades

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom i la consellera del departament de Benestat Social del Consell i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Catalina Cirer, juntament amb el coordinador de l'àrea d'inserció social de l'IMAS, Octavio Cortés, s'han reunit avui amb els responsables autonòmics de Creu Roja per fer balanç dels programes que el Consell de Mallorca, a través de l'IMAS, duu a terme amb aquesta entitat.

 

Concretament, s'han reunit amb el  president autonòmic de Creu Roja Illes Balears, Miquel Alenyà; el secretari autonòmic de Creu Roja Illes Balears, Joan Batle i la coordinadora autonòmica de Creu Roja Illes Balears, Juana Lozano. Entre d'altres, s'ha analitzat la situació del programa ESPAI, creat pel Consell de Mallorca a través de l'IMAS l'any 2013 amb l'objectiu d'ajudar econòmicament aquelles persones que corren el risc de perdre la seva casa, o la continuïtat de la Unitat Mòbil d'Emergència Social (UMES), gestionada per Creu Roja pel qual des de l'IMAS s'hi aporten 240.000 € i que l'any 2014 va atendre més de 1.100 persones.

 

En la seva visita a la seu de Creu Roja, Maria Salom ha destacat que aquesta legislatura des de la institució insular s'ha sabut reaccionar davant les necessitats reals de la població per la difícil situació econòmica, com ho demostra el programa ESPAI. En aquest sentit, la presidenta ha explicat que “des del Consell hem destinat al programa Espai 1,5 milions d'euros. Només l'any 2014,  es varen tramitar en el marc d'aquest programa 639 ajudes, la qual cosa vol dir que durant l'any passat hi hagué més de 2.400 persones que es varen poder beneficar d'aquesta iniciativa del Consell impulsada per evitar el desnonament de les persones en risc d'exclusió residencial”.

 

Visita Padre Montalvo

 

Posteriorment, la presidenta Maria Salom i la consellera Catalina Cirer, juntament amb la coordinadora de l'àrea de Menors, Família i Igualtat de l'IMAS, Teresa Martorell, han visitat el centre Padre Montalvo, amb qui el Consell de Mallorca té concertades 20 places per a nins i nines de fins a 13 anys. Durant la visita els ha acompanyat la directora de Padre Montalvo, Margaritat Vidaurreta.


Maria Salom ha volgut conèixer in situ les instal·lacions d'aquesta  llar de menors i ha pogut conèixer de primera mà les necessitats i les dificultats amb què es poden trobar a l'hora d'atendre aquests menors. En aquesta línea, durant la seva visita la presidenta Maria Salom i la consellera Catalina Cirer han coincidit a destacar la importància que és per aquests menors poder viure dins d'un ambient el més familiar possible.


Cal recordar que el Consell de Mallorca, a través de l'IMAS, és una de les institucions competents en matèria de protecció al menor. Disposa de 77 places residencials a centres propis i 259 concertades.