Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Maria de la Salut comença les obres de la nova escoleta amb el suport del Consell

Maria de la Salut comença les obres de la nova escoleta amb el suport del Consell

(13/02/2023)

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local ha destinat prop d’un milió d’euros a finançar cinc escoletes impulsades pels ajuntaments.

Amb el suport financer del Consell de Mallorca l'ajuntament de Maria de la Salut ha començat les obres de la nova escoleta municipal que permetrà millorar l'oferta de places públiques de primer cicle d'educació infantil. En concret, l'Ajuntament i el Consell construeixen un centre de 0-3 anys amb 37 places que completarà l'oferta formativa del municipi. Avui, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha visitat l'inici de les obres que suposaran una inversió de 542.000 euros, dels quals la institució insular n'aportarà 404.000. Un finançament que, segons ha explicat Alzamora, "s'inscriu en l'estratègia del Consell per a consolidar un sistema de xarxes de centres educatius municipals".

Cinc noves escoletes municipals

Alzamora ha detallat que juntament amb l'escoleta de Maria de la Salut, el Consell participa en el finançament de les obres dels centres infantils de Petra i Sant Joan. A més, el departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local ha finançat una part de la compra del solar on es construeix l'escoleta municipal de Costitx. A totes aquestes cal afegir l'escoleta de Llubí que ja funciona al cent per cent i la qual també ha disposat de finançament per part del Consell de Mallorca. Segons el conseller Alzamora, l'actual mapa d'escoletes s'ha consolidat gràcies al compromís i l'esforç del Consell de Mallorca i els ajuntaments d'assumir una major responsabilitat en la gestió de l'educació infantil, i per tant de crear una oferta de serveis educatius per als infants de 0 a 3 anys i les seves famílies. En aquest sentit, Alzamora recalcat la importància de treballar de manera conjunta per tal "d'avançar junts i sentir-nos encara més orgullosos de la qualitat dels serveis públics". Una mostra més, ha dit, del paper de la institució insular com a "l'administració al servei dels municipis i de les persones".

Compromís municipalista

En total, segons les dades que ha donat el conseller, la institució insular ha realitzat una despesa que s'acosta al milió d'euros en un conjunt de cinc centres d'educació infantil. Uns ajuts, que d'acord amb el responsable del departament, responen a un doble objectiu. Així, ha remarcat que, d'una banda, hi ha el "compromís del Consell amb el municipalisme", i d'altra, la funció social, cultural i educadora que duen a terme. "Les escoletes contribueixen a conciliar la vida familiar i laboral, i tenen un caràcter inclusiu i integrador".

Per aquest motiu, Alzamora, ha avançat que des del Consell "mantindrem les línies específiques perquè els ajuntaments puguin tirar endavant amb la construcció o habilitació d'espais". Tot, ha remarcat, tenint en compte que a pesar de no ser una competència municipal, "la realitat és que són els municipis els qui se'n fan càrrec del manteniment, i és la nostra obligació donar suport als ajuntaments, ha conclòs.