Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca se suma al Notodofilmfest per captar cineastes que rodin a l’illa

Mallorca se suma al Notodofilmfest per captar cineastes que rodin a l’illa

(16/12/2021)

Gràcies a la col·laboració del Consell a través de la Mallorca Film Commission amb el festival de curtmetratges, s’ha creat la nova categoria Premi Escenari Mallorca per a creadors mallorquins, el guanyador del qual serà desvelat dilluns 20 de desembre a la gala dels premis

La Mallorca Film Commission, Departament de la Fundació Mallorca Turisme del Consell de Mallorca, i el Notodofilmfest han unit forces en l’edició d’enguany del festival de curtmetratges, que celebrarà la gala de lliurament de premis el pròxim dilluns 20 de desembre al Cine Doré (Madrid) i en la qual participarà el responsable de la Film, Pedro Barbadillo. La col·laboració haurà permès promocionar Mallorca com a plató de rodatges entre realitzadors i creatius.

Així, per aquesta edició s’ha creat el Premi Escenari Mallorca, amb l’objectiu d’incentivar la creació audiovisual i el rodatge de curtmetratges a localitzacions de l’illa. Per tal d’inspirar els participants, Notodofilmfest va convidar tres directors a actuar com a ambaixadors del premi i a realitzar un curtmetratge amb aquest objectiu: Margalida Adrover (Es tu turno), Javier del Álamo (Comer en casa) y Pablo García (Raíces).

Mallorca ofereix grans avantatges com a escenari de cinema: més de 300 dies de sol l’any, més de 3.640 km de paisatges, platges, història i patrimoni. Tot això ha inspirat la nova categoria de premis del Notodofilmfest 2021, que està dotada amb 1.000 euros i a la qual s’han pogut presentar curtmetratges rodats a l’illa, tant en localitzacions exteriors com interiors. El premi cerca històries que inspirin i incitin a conèixer un territori que té molt a oferir.

Dels curtmetratges presentats, el jurat n’ha seleccionat quatre: Cucarell, de Lluís Garau; El fluir de la Sangre, de Santino Lamorte; L’estiu, d’Antonia Sastre i Volver a verte sonreír, de Ricardo Quispe Cruz.

 

Sobre Notodofilmfest

Notodofilmfest és un festival de cinema que neix l'any 2001 amb la vocació de secundar i servir d'aparador als joves creadors audiovisuals a través d'un mitjà nou, internet; i que a més trenca amb les barreres de producció i distribució de pel·lícules.

El festival és una iniciativa de la Fàbrica a partir d'una idea original de Javier Fesser, i el seu objectiu és posar internet al servei del cinema com a fórmula per a descobrir talent nou, per poder experimentar amb un mitjà a l'abast de tothom, i per aconseguir una difusió molt àmplia.

Amb 19 edicions a l’esquena, aquest festival és àmpliament reconegut a Espanya com la convocatòria de referència del cinema a internet.

Notodofilmfest ha aconseguit una participació alta i una audiència internacional: més de 18.000 curtmetratges presentats a concurs en 19 edicions, pel·lícules de 48 països diferents, 24 milions d'espectadors anuals i premis substanciosos repartits en diferents categories, que inclouen, a més, beques de formació i ajudes a la producció de projectes audiovisuals.

 

Ambaixadors de Mallorca

Margalida Adrover, graduada en Cinematografia i Arts Audiovisuals per la Escuela TAI, ha presentat Es tu turno, un curt en què mostra els habitants d’una illa fent coa a llocs costaners, concretament, en perruqueries davall l’aigua. La gent fa cua, desafiant la lògica i l’enteniment, per tal de rebre un tractament capil·lar especial. És gent que s’atreveix a desafiar allò establert. 

Pablo García, director i guionista argentí, ha realitzat el documental Raíces: una visió particular d’un home, amb els records de la seva infantesa.

Javier del Álamo ha presentat Comer en casa, un curtmetratge en el qual el director recupera totes aquelles imatges de l’illa que havia filmat durant anys i que recuperava cada vegada que necessitava sentir-se a prop de casa en moments de nostàlgia. Va introduir, també, una part d’una de les milers de converses telefòniques amb son pare. Comer en casa és una declaració d’amor a la llar. «Com no has de trobar a faltar l’illa si és la teva terra, fill?», li demana son pare.