Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mallorca promocionarà el turisme esportiu a ITB Berlín

Mallorca promocionarà el turisme esportiu a ITB Berlín

(27/02/2020)

El ciclista Joan Llaneras i el director de l’ATP Mallorca Championchips, Toni Nadal, entre els ambaixadors que donen suport a l’illa

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, han presentat les accions promocionals de Mallorca en el context de la celebració de la fira internacional de turisme, ITB a Berlín. 

També han estat presents Toni Nadal, director de l’ATP Mallorca Championships; i el ciclista Joan Llaneras. El motiu de la seva presència és la temàtica amb la qual la nostra illa es presenta davant el seu mercat prioritari: el turisme esportiu. I es farà a través de tres disciplines en concret: golf, tennis i ciclisme. A més de ser unes de les de major demanda, són tres especialitats esportives que compten amb la celebració de campionats de gran repercussió internacional com son: Road to Mallorca (golf), Mallorca Championship ATP (tennis) i Mallorca Challenge (ciclisme).

L’illa, una destinació perfecta per a la pràctica de múltiples disciplines esportives, és un reclam turístic per a un tipus de visitant que genera un turisme de major qualitat, desestacionalitzador i amb interès per conèixer i gaudir de productes que ofereixen altres sectors estratègics com son la gastronomia, la cultura, la naturalesa, la nostra cultura i el patrimoni.

La presidenta del Consell ha afirmat que “a Berlín volem mostrar una Mallorca capaç d’oferir un producte desestacionalitzador, de qualitat i sostenible des de la vessant mediambiental i social. És a dir, fomenta fluxos de visitants diversificats en els mesos de menor impacte de turisme, atreu un perfil de visitant que vol gaudir de la Mallorca més enllà de sol i platja. I per altra banda, genera llocs de feina i dinamitza l’economia local al llarg de tot l’any”.

La nostra illa s’ha anat consolidant com destinació per a la pràctica esportiva i, en la actualitat, són molts els factors que proporcionen un  excel·lència: el seu clima, l’entorn i el paisatge, una completa xarxa d’equipaments esportius, una oferta hotelera i complementària perfectament adaptades.

 

Esdeveniment promocional i agenda ITB

S’ha plantejat una acció dirigida al públic general al centre de Berlín, concretament, al Mercedes Benz Platz, en front al Mercedes Benz Arena, un espai de gran afluència de públic interessat en el món de l’esport a la capital alemanya.

El 3 I 4 de març, durant tot el dia, hi haurà instal·lat un “espai esportiu Mallorca” al qual tothom que ho vulgui podrà gaudir de la sensació de practicar el golf i el tennis a través simuladors de realitat virtual. Així mateix, podran gaudir de la sensació de pedalejar per la Serra de Tramuntana a través de grans panells de vídeo que emetran les imatges més espectaculars de la Challenge ciclista en aquest entorn natural.

El mateix dia, a partir de les 18.00 hores, 6 esportistes professionals de gran renom a Alemanya, seran els ambaixadors de Mallorca i comptaran en primera persona la seva experiència entrenant o competint a l’illa. Es tracta de Núria Iturrioz i Tino Shuster (golf); Joan Llaneras i Theo Reinhard (ciclisme); Bàrbara Rittner i Marjus Zoecke (tennis). S’adjunta breu cv al final d’aquest dossier.

El motiu de la seva presència és que presentin, en primera persona i com a persones de reconegut prestigi a Alemanya, què significa Mallorca des d’un punt de vista esportiu, i també com a destinació turística i, fins i tot, residencial.

Aquests esportistes també estaran presents a l’estand d’Illes Balears el 4 de març per mantenir una reunió, organitzada pel Departament de Turisme i Esports, amb els principals turoperadors i agents alemanys especialitzats en turisme esportiu.

Per altra banda, Mallorca serà present a altre entorn de gran afluència de públic en general, i també de l’interessat en la pràctica esportiva: entre el 2 i el 29 de març, als mostradors de dos dels reconeguts centres comercials Karstadt (Joachimsthaler Str i Schloere Str). En un cas, amb un gran panell d’imatges i en l’altre, amb l’emissió d’un vídeo de 30 segons cada 8 minuts.


Xarxa d’instal·lacions i esdeveniments d’impacte internacional

Quant a les instal·lacions d’aquest esports a Mallorca, cal destacar:

L’illa compta amb 24 camps de golf, una PGA training academy i 2 pitch and put.

Pel que fa a tennis, n’hi ha 60 clubs federats i un total de 707 pistes (entre clubs, hotels i d’altres), de les quals 131 pistes de terra batuda; 91 pistes dures; i 11 pistes d’herba. Així mateix, compta amb 5 clubs d’alta competició.

I pel que fa a ciclisme, cal destacar les 16 rutes cicloturistes auspiciades pel Consell de Mallorca, les quals suposen més de 2.300 km, dividides en 4 grans àrees:  A: Alcúdia-Pollença: 406 km; B: Calvià: 920,50 km; C: Cala Millor-Cala Rajada: 501,6 km; D: Platja de Palma: 503,50 km

 

 

CV dels esportistes ambaixadors de la marca Mallorca a l’acció promocional a Berlín 2020:

https://web.conselldemallorca.cat/documents/559414/0/CV+Ambaixadors+marca+Mallorca.pdf/0c50d579-d633-fda0-7e57-8adccf733e7f?t=1582815263837

Vídeos

Mallorca promocionarà el turisme esportiu a ITB Berlín