Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mallorca inicia a Frankfurt les reunions amb el sector turístic del principal mercat emissor per a l'illa

Mallorca inicia a Frankfurt les reunions amb el sector turístic del principal mercat emissor per a l'illa

(14/06/2021)

Representants del Consell i del sector turístic han mostrat al mercat alemany la fortalesa de l'illa com a destinació turística segura i sostenible

En un any en què resulta fonamental la reactivació del sector turístic després d’haver superar els mesos més durs de la pandèmia, una delegació de Mallorca amb representants del sector turístic, tant públic com privat, s’han desplaçat a Alemanya per tal de contar en primera persona quines han estat les mesures dutes a terme, com està la situació actualment a l’illa i de quina manera s'ha preparat la indústria turística per afrontar la temporada.

Aquesta comitiva, que avui es troba a Frankfurt, ha ofert una presentació als mitjans de comunicació i a representants del sector turístic alemany. La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha presentat als assistents una Mallorca que es troba en una situació excel·lent per tornar a acollir visitants, tant per la situació sanitària com pels resultats de mesos de feina per tal d’adaptar tots i cadascun dels membres del sector turístic a la nova realitat.

«Mallorca és una destinació segura, sostenible, innovadora i de qualitat. Una destinació que, malgrat la pandèmia, no ha perdut cap dels atractius que durant tots aquests anys l’han mantinguda com a preferida per als turistes alemanys, el nostre mercat emissor més important», ha expressat la presidenta Cladera. «Les vacances a  Mallorca són del tot segures i estam en disposició no només d’afrontar la temporada d’estiu sinó d’allargar-la durant tot l’any, estimulant amb una oferta de natura, esports, gastronomia, turisme de congressos o cultural de molta qualitat, a més del sol i platja», ha dit Cladera, qui ha assegurat que tot això ha estat possible gràcies als «esforços importantíssims que hem fet les institucions públiques, la cadena de valor turístic i la ciutadania per aconseguir controlar la pandèmia millor que en altres destinacions, i això ens ha permès mantenir la incidència a Mallorca en nivells baixos».

A més de destacar la seguretat i confiança de la destinació Mallorca, Cladera ha remarcat l’aposta decidida per la sostenibilitat com a palanca de millora del model turístic illenc. «Una estratègia de futur en què s’hi han implicat tots els agents, tant públics com privats, per treballar plegats cap a una activitat turística més responsable, sostenible i innovadora».

En aquest sentit, ha destacat la importància de formar part de la xarxa d’observatoris del turisme sostenible de l’OMT i de comptar amb el certificat de qualitat de la gestió que atorga aquesta mateixa organització internacional, l’UNWTO.Quest. 

Cladera ha destacat també la importància de presentar, plegats i coordinats, la feina feta a Mallorca i l’esforç comú que s’ha dut a terme a l’illa, tant per part de les diferents administracions, com de la xarxa turística i de la ciutadania en general. 

En aquest sentit, Nacho García, el director general de Planificació i Farmàcia del Govern balear, ha donat les darreres dades: a Mallorca hi ha un índex acumulat de 14 casos per 100.000 habitants la darrera setmana, la qual cosa implica que s’està en una situació controlada de la pandèmia. García també ha destacat la xarxa de salut important amb què compta Mallorca, amb 4 hospitals públics, 45 centres d’atenció primària i una xarxa d’atenció del 061 àmplia. 

García ha destacat el bon ritme de les vacunacions a Mallorca. Així mateix, el representant del sector sanitari públic ha recordat totes les mesures sanitàries i de control que s’estan aplicant: des del safety pack que assegura la cobertura total dels turistes en cas de detectar-se algun cas de contagi, passant per les restriccions, de cada vegada més suaus, en els diferents entorns, incloent les mesures socials com ara el distanciament, l’obligatorietat de les mascaretes o les mesures d’higiene individual.

Intervencions dels representants del sector privat

Totes aquestes mesures, a més de les implementades específicament per cada sector, han estat un dels punts clau de la presentació de la presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, qui ha volgut destacar la professionalitat que el sector hoteler ha mostrat des de l’inici de la pandèmia. Des del fet d'haver d'organitzar una operació de tornada per als turistes a qui la malaltia va sorprendre estant de vacances a Mallorca, passant per la seva col·laboració social en les mesures perquè tota la ciutadania pogués estar coberta, fins al fet d’haver adaptat completament els seus procediments i mesures a les condicions indispensables per al control del virus.

Després d’un 2020 realment complicat per al sector, Frontera ha assegurat que actualment hi ha un 50 % d’hotels oberts i que cada setmana el percentatge s’incrementa aproximadament en un 10 % més, dependent del nivell de reserves. Frontera ha posat en valor l’elevat índex de vacunació, ha fet una crida al turisme familiar, per al qual, assegura, l’illa està perfectament preparada i més amb la situació pandèmica tan controlada. 

Per altra banda, la presidenta de la FEHM ha destacat també que al visitant de Mallorca li està esperant una illa més sostenible en general, i en el cas concret de la planta hotelera, una proposta basada en l’economia circular, la reutilització, el reciclatge i el producte local.

Marga Méndez, gerent de la Mallorca Convention Bureau, també ha volgut insistir en aquesta presa de consciència sobre la sostenibilitat i ha posat en valor el paper que en aquest sentit juga l’oferta turística de MICE: desestacionalitzadora i transversal, per quant es retroalimenta a la resta de  productes prioritaris com ara el gastronòmic, mediambiental, cultural, sol i platja i inclús l’esportiu.

La representant del sector d’esdeveniments i incentius ha declarat que aquest és un producte que torna a registrar demanda i dintre d’aquest mes de juliol ja hi ha previst un primer gran congrés internacional de medicina amb més de 2.000 assistents.