Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca afrontarà el desconfinament amb seny i responsabilitat «per no fer passes enrere»

Mallorca afrontarà el desconfinament amb seny i responsabilitat «per no fer passes enrere»

(29/04/2020)

La presidenta Cladera valora molt positivament que, a partir de l’11 de maig, la societat de Mallorca pugui iniciar el retorn a la «nova normalitat», després de l’anunci de les fases de desescalada de les mesures de seguretat sanitària incloses dins l’estat d’alarma declarat el passat 14 de març

Els ciutadans i ciutadanes de Mallorca podran iniciar la tornada a la normalitat a partir del pròxim 11 de maig, quan entrarà en vigor la fase 1 del desconfinament que fa enrere les mesures incloses a l’estat d’alarma que va decretar el Govern central el passat 14 de març, i que es manté actualment en vigor.

Aquesta desescalada de les mesures de prevenció per contenir la pandèmia suposarà un primer paquet de mesures, que ampliarà l’àmbit d’activitats permeses, i el retorn progressiu a part de l’activitat comercial, esportiva, assistencial i d’oci que roman paralitzada des de fa un mes i mig. La presidenta Cladera ha mostrat la seva satisfacció per l’anunci del «retorn a la nova normalitat», que es podrà completar a final del mes de juny.

Cladera ha assenyalat «l’efectivitat de les mesures implantades a Mallorca» com a una de les claus que ha permès que l’illa pugui complir gran part dels condicionants necessaris per iniciar la desescalada del confinament, com són la baixada en la velocitat del contagi o la descongestió de les àrees sanitàries a hospitals i a l’atenció primària. «Hem lluitat i encara seguim lluitant cada dia contra la propagació de la COVID-19, i ara estam en condicions de seguir avançant, sempre amb màxima seguretat, amb responsabilitat per no fer cap passa enrere», ha afirmat Cladera.

En aquest sentit, la presidenta del Consell ha apuntat la necessitat de la proposta del «gran pacte per a la reactivació de Mallorca que hem plantejat a tota la societat, agents socials i econòmics, entitats, administracions i partits polítics» com l’eina que ha d’acompanyar Mallorca en aquest «camí cap a la normalització sanitària i econòmica». Cladera ha destacat que aquesta fase 1 permetrà que, a partir de dia 11, «milers d’establiments comercials tornin a apujar la persiana, es podran reprendre determinats serveis socials a domicili, els museus i les biblioteques també recuperaran l’activitat, així com la producció audiovisual i el transport públic, que operarà al 100 %». Per a Cladera, també resulta important que, en aquesta primera fase, «es pugui reprendre, encara que sigui mínimament» l’activitat al sector de l’allotjament turístic. «És una bona mesura que va en la línia que no cal donar la temporada per perduda i que, per poc que puguem, cal que preservem el màxim nombre de llocs de feina i del nostre sector productiu». Per a Cladera, és important que, quan es reactivi la possibilitat de viatjar, «el sector turístic de Mallorca ja estigui preparat i a punt per rebre de nou els visitants, perquè després de la pandèmia, el món seguirà tenint la voluntat de fer turisme, i Mallorca seguirà aquí per acollir-lo».

No obstant això, la presidenta del Consell assenyala que «no ens podem relaxar en el compliment de les mesures de seguretat, que hem de seguir mantenint en tota la nostra activitat, si no volem fer passes enrere en la desescalada» i, per això, ha fet una crida a la societat «a extremar les mesures d’higiene personal, a guardar la distància de seguretat entre persones en totes les circumstàncies i a fer servir el material de protecció sanitària adient a cada activitat».