Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mallorca acollirà una cimera de destinacions sostenibles en coordinació amb l’OMT

Mallorca acollirà una cimera de destinacions sostenibles en coordinació amb l’OMT

(16/02/2022)

La transformació sostenible, l'intercanvi de coneixements per part dels destins i la presentació de les millors pràctiques de sostenibilitat protagonitzaran les jornades de treball, que tindran lloc a l'abril 

Mallorca acollirà la «Cimera de Destinacions Sostenibles. Liderant la Transformació», organitzada per la Fundació Mallorca Turisme en coordinació amb l'Organització Mundial del Turisme (OMT), els dies 7 i 8 d'abril al Palau de Congressos de Palma.

L'illa serà, durant dos dies, el referent internacional en matèria de sostenibilitat i turisme, ja que la convocatòria té un caràcter internacional. El principal objectiu és afavorir un entorn d'intercanvi i aprenentatge, així com promoure el coneixement de les millors pràctiques de sostenibilitat ambiental, social i econòmica que es desenvolupen en el món.

La convocatòria s'està dirigint, entre altres, a agents clau del sector turístic, periodistes i acadèmics. L'objectiu és tant que participin en el seminari, com que, aquells que puguin assistir-hi de manera presencial, també puguin visitar l'illa que ja és un referent en iniciatives i bones pràctiques de sostenibilitat. 

Per tant, les jornades es podran seguir tant presencialment com en línia. En breu es posarà en marxa una pàgina web per a tramitar les inscripcions i anar actualitzant la informació sobre ponències, assistents, així com esdeveniments i activitats vinculades.

Eixos 

Les dues jornades de treball se centraran en temes alineats amb l'acord de Glasgow, els Objectius de Desenvolupament Sostenible, el Pla d'Acció de l’OMT i l'estratègia de la Fundació Mallorca Turisme, ens dependent del Consell de Mallorca responsable de promoure el turisme a l'illa. Els continguts a tractar es distribueixen en quatre eixos temàtics principals: aigua, residus sòlids, economia circular i anàlisi de dades per a la presa de decisions en clau sostenible.

Amb aquest esdeveniment, Mallorca, destí capdavanter a Europa, vol continuar sent líder en la indústria del turisme mostrant la seva capacitat per afrontar nous reptes des de la innovació i sota la premissa irrenunciable d'un desenvolupament sostenible impulsat per tots i cadascun dels elements de la cadena de valor turística.

Al llarg d'aquests últims anys, l'illa ha treballat intensament per a situar-se en els entorns internacionals clau, fonamentals per a la presa de decisions conseqüents amb els objectius de sostenibilitat. D'aquí ve que s'hagi produït la seva entrada com a membre afiliat de l’OMT, la integració en la xarxa d'Observatoris de Turisme Sostenible de l’OMT, així com l'obtenció de la distinció UNWTO.Quest, entre altres accions.