Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Més de cent persones han demanat enguany l'ingrés a un centre de gent gran de l'IMAS el marc del programa d'Estades Temporals

Més de cent persones han demanat enguany l'ingrés a un centre de gent gran de l'IMAS el marc del programa d'Estades Temporals

(01/08/2015)

El Departament de Benestar i Drets Socials ha acceptat quasi totes les peticions d'aquest servei que pretén facilitar el descans o la recuperació dels cuidadors

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha rebut des de gener fins a finals de juliol un total de 108 sol·licituds de persones majors depenents per accedir al programa d'estades temporals als centres residencials de l'IMAS, destinat a persones majors que necessiten ser ateses puntualment fora del seu domicili.

 D'aquestes 108, fins el moment s'ha donat ja el vist-i-plau a 84 i només se n'han denegat 7, una de les quals ha estat per comptar ja amb la plaça definitiva. De la resta, 6 han caducat, 2 no s'han arribat a tramitar i 9 estan pendents de tramitar-se.

 L'IMAS disposa actualment de 15 places residencials per a estades temporals, repartides de la següent manera: 3 a La Bonanova, 5 a la Llar d'Ancians, 5 a la residència Bartomeu Quetglas de Felanitx i 2 a Huialfàs (Sa Pobla). Es tracta de places destinades a ingressos que oscil·len entre 6 i 60 dies i que pretenen donar resposta a situacions puntuals:

 

- persones majors que viuen habitualment soles però que necessiten ser ateses durant un temps en estar convalescents d'una malaltia, accident o intervenció que no requereix hospitalització, o bé que necessiten un lloc on estar mentre fan obres a casa seva.

- Persona depenent que viu amb la seva família però que necessita ser atesa perquè la persona que la cuida es troba convalescent per malaltia, accident o intervenció.

- Persones depenents que viuen amb els seus familiars però que després d'una malaltia, accident o intervenció necessiten cures especialitzades durant un temps determinat que no es poden donar en l'entorn familiar o bé s'ha produït qualque imprevist que impedeix que aquesta persona major rebi l'atenció adequada.

- Vacances familiars del cuidador. En aquest cas el temps màxim d'ingrés és d'un mes.

 De les 84 sol·licituds que s'han acceptat, la majoria (60) han estat presentades per descans o vacacions del cuidador o convalescència (18). Igualment, la majoria de les persones sol·licitants són dones (76) i, pel que fa a l'edat, de les 108 sol·licituds actuals, més de la meitat (57) són persones majors de 84 anys, mentre que 36 tenen entre 75 i 84; 13 entre 65 i 74 anys i només dues sol·licituds tenen menys de 65 anys.

 Amb aquest programa, l'objectiu de l'IMAS és facilitar el descans dels familiars cuidadors que durant l'any s'han de fer càrrec de la persona major depenent a la seva pròpia llar.