Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Més de 60 persones participen avui a les Jornades per una Mallorca Inclusiva

Més de 60 persones participen avui a les Jornades per una Mallorca Inclusiva

(04/02/2016)

Avui el Centre Cultural la Misericòrdia ha estat la seu de les Jornades per a una Mallorca Inclusiva, impulsades pel procés participatiu del Consell de Mallorca i a les quals s’han inscrit aproximadament 60 persones.

Margalida Puigserver, consellera executiva de Benestar i Drets Socials, ha presidit avui matí el primer torn de les jornades amb tècnics de les tres institucions (Govern de les Illes Balears, Consell de Mallorca i ajuntaments de l’illa) juntament amb el director insular de Participació Ciutadana i Joventut, Jaume Alzamora, per explicar en quin punt es troba el Pla d’Inclusió Social i la creació d’un consell que vetli pel compliment d’aquests objectius.

«Vivim una realitat en la qual els canvis socials comporten un increment de les desigualtats i l’emergència de més riscos d’exclusió social. Aquesta situació motiva que des de les diferents administracions s’incorpori la inclusió social en l’agenda política, a la vegada que s’assumeix la necessitat d’adoptar enfocaments nous, més participatius, en les polítiques i la gestió que permetin assolir una societat més equitativa», ha expressat la consellera durant la benvinguda de les jornades.

Per aquest motiu, a aquestes jornades no només hi han assistit tècnics, sinó que l’horabaixa ha estat el torn d’entitats i de col·lectius de l’àmbit social, que també han participat en la definició del nou òrgan de participació en matèria d’inclusió social (missió, objectius, funcions i composició). Aquest òrgan nou ha de permetre dissenyar i implementar, conjuntament amb el teixit associatiu i la ciutadania, polítiques públiques adreçades a debilitar els factors generadors d’exclusió social, a atendre els col·lectius amb més necessitats i a prevenir situacions de vulnerabilitat futures.

Tots els participants es varen inscriure a través de la pàgina del Consell de Mallorca, on actualment s’hi poden trobar tots els processos participatius a l’adreça www.repensemmallorca.net.