Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Més de 5.000 alumnes participen durant els curs 2016-17 a les activitats d’educació ambiental

Més de 5.000 alumnes participen durant els curs 2016-17 a les activitats d’educació ambiental

(22/06/2017)

Les educadores del departament de Medi Ambient han dut a terme un total de 126 activitats i sortides, totes molt ben valorades pels docents que els han acompanyat

Les activitats d’educació ambiental organitzades pel Departament de Medi Ambient pel curs 2016-17 i dirigides als centres escolars d’arreu de Mallorca, han finalitzat avui amb uns resultats molt positius. En total, s’han duit a terme 126 activitats i sortides a les que hi ha participat 5.378 alumnes.

                                   

Un any més l’activitat més demandada ha estat Navegam amb la Balear a la que s’han embarcat 1241 alumnes en 33 sortides. Coneguem el parc de sa Dragonera és la segona més demandada amb 1.115 alumnes en 26 visites.

 

Cal destacar la bona acceptació de les activitats noves que es varen incorporar aquest curs enfocades als residus. La més demandada ha estat Reciclam l’oli de cuina, dirigida a alumnes de 5è i 6è de primària i secundària on s’expliquen els problemes ambientals que genera l’oli de cuina usat i on es duu a terme un taller de fabricació de sabó emprant oli de cuina usar, com exemple de reciclatge. 596 alumnes hi han participat, a més dels usuaris del centre de dia d’Andratx que també es varen interessar per aquesta activitat.

 

També varen tenir bona acollida les activitats de l’àrea de residus El malbaratament alimentari: amb el menjar no s’hi juga  i Els residus: què puc fer per reduir-los. Per altre banda la recuperació de les activitat de patrimoni rural: L'oli i la tafona: finca pública de Galatzo, Els gegants del vent:el molí de Son Gornals i  Trepitjar el raïm, ha tingut molt bona aceptació  i, a més, han estat molt ben valorades pels docents que hi varen participar amb una mitjana de 4,8 sobre 5 punts.

 

Els objectius principals de els 17 activitats que s’han ofertat aquest curs 2016-17 han estat conscienciar a les generacions futures de la importància de preservar el medi ambient i sensibilitzar-los sobre la importància de la recuperació, protecció i millora del nostre patrimoni natural, marítim, cultural i rural.