Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Llucia Ramis i Agnès Llobet conduiran l’acte institucional de la Diada de Mallorca 2019 al Principal de Palma.

Llucia Ramis i Agnès Llobet conduiran l’acte institucional de la Diada de Mallorca 2019 al Principal de Palma.

(26/12/2019)

En el decurs de l’acte es farà el lliurament dels XI Premis Mallorca de creació literària i del IIn. Premi Mallorca de Fotografia. Les invitacions per assistir a la gala són gratuïtes i es poden obtenir al web www.conselldemallorca.cat

La periodista i escriptora Llucia Ramis i l’actriu Agnès Llobet seran les encarregades de presentar i conduir la gala de l’acte institucional del Consell de Mallorca amb motiu de la celebració de la Diada 2019. L’acte se durà a terme a la sala gran del Teatre Principal de Palma, aquest pròxim diumenge, a les 18:30 hores, i serà televisat en directe per IB3.

Per primer cop es farà coincidir l’acte institucional de la Diada de Mallorca amb el lliurament dels Premis Mallorca de creació literària en llengua catalana i de fotografia. Els premis de creació literària arriben enguany a la onzena edició, i estan dividits en tres apartats, narrativa, assaig i poesia, dotats conjuntament amb 90.000 euros en premis. La segona edició del Premi Mallorca de fotografia, atorga 7.000 euros al treball guanyador.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i les vicepresidentes Bel Busquets i Aurora Ribot seran les encarregades de fer el lliurament dels premis als guanyadors de cada categoria. L’acte es tancarà amb el discurs institucional de la presidenta del Consell de Mallorca.

‘Produccions de ferro’ s’ha encarregat de la creació de l’acte, que tindrà en l’homenatge a l’escriptora i traductora Maria Antònia Salvà un dels seus fils conductors. Precisament aquest fet te l’origen en la declaració d’enguany com a Any Salvà, decretada pel Consell de Mallorca, en commemoració del 150è aniversari del naixement de la poetessa.

L’acte institucional de la Diada de Mallorca 2019 és d’accés gratuït fins a completar l’aforament del Principal, prèvia retirada de la invitació corresponent que es pot sol·licitar i descarregar a través del web www.conselldemallorca.net.  

Al mateix web, a l’apartat Diada de Mallorca, es poden consultar tota la resta d’actes que organitza el Consell de Mallorca inclosos dins del calendari de celebració, amb un seguit d’activitats dirigides a totes les edats, amb contacontes, visites guiades els edificis oficials, concerts musicals, activitats esportives, lúdiques i de lleure, que s’allargaran fins el proper 3 de gener.