Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Lloguer turístic il•legal en pisos de Palma i turisme d’excessos, les dues prioritats del cos d’inspecció del Consell de Mallorca

Lloguer turístic il•legal en pisos de Palma i turisme d’excessos, les dues prioritats del cos d’inspecció del Consell de Mallorca

(05/05/2022)

Els primers quatre mesos de 2022 s'han fet 361 inspeccions per lloguer turístic irregular i es vol arribar a una xifra rècord el maig.

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Transició i Ordenació Turística, ha planificat per aquest mes de maig i el juny una tasca d’inspecció centrada en el lloguer turístic irregular en edificis plurifamiliars i en el compliment del decret contra el turisme d’excessos. La voluntat és actuar amb la màxima contundència per lluitar contra l'activitat il•legal en pisos i preservar uns serveis turístics de qualitat a l'illa.

Així, el cos d’inspecció de turisme durà a terme un escrutini de pisos que ofereixin i facin lloguer turístic fora de la normativa. Aquestes inspeccions seran, majoritàriament, a Palma, on aquesta activitat no està permesa en plurifamiliars. A les visites d’ofici que es puguin realitzar s’hi afegirà un control exhaustiu a través de les plataformes de comercialització turística.

De fet, s'estan realitzant inspeccions diàriament en pisos a Palma des de principis d'any. Cal remarcar que durant 2022 ja s'han fet 361 actes d’inspecció relacionades amb lloguer turístic i aquest mes de maig el Consell arribarà al nombre màxim d'actuacions. 

Aquests expedients poden tenir com a resultat sancions d'un mínim de 20.001 euros i un màxim de 40.000. 

L’altra prioritat aquesta primavera serà seguir controlant el compliment del decret-llei 1/2020, de 17 de gener, contra el turisme d’excessos per a la millora de la qualitat en zones turístiques. Aquests primers quatre mesos de 2022 ja s'han fet inspeccions en aquest sentit a Calvià i Platja de Palma.

Competències en Ordenació Turística 

El Consell de Mallorca va assumir les competències en matèria d’ordenació turística el passat 1 de gener. A través del Departament de Transició, Turisme i Esports exerceix la planificació i la gestió de l'oferta turística, la facultat inspectora i també la potestat sancionadora.