Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Les torres de defensa s'encendran dia 11 de gener pels Drets Humans

Les torres de defensa s'encendran dia 11 de gener pels Drets Humans

(18/12/2019)

La cita és doble, a les 13 i a les 18.30 hores

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, han presentat avui la quarta edició de l'Encesa de Torres i Talaies pels Drets Humans, que serà l'11 de gener de 2020 i que és possible gràcies a la col·laboració del Consell de Mallorca, Amnistía Internacional, la Societat Balear de Matemàtiques, l'Institut de Marratxí, la Federació de Cors i el Fons Mallorquí de solidaritat i Cooperació.

Durant la presentació, Busquets ha explicat que aquesta iniciativa té un doble objectiu, ja que, pretén reivindicar i difondre el patrimoni històric mallorquí alhora que es reclama que es respectin els Drets Humans. "Tenim com a objectiu il·luminar una realitat que no podem perdre de vista: hi ha milers de persones que es veuen obligades a fugir dels seus països d'origen, moltes vegades per cercar un futur millor, però moltes altres arrisquen la vida perquè es veuen condemnats a perdre-la", ha afegit Busquets.

De moment, 27 punts d'encesa de Mallorca han confirmat la seva participació en l'esdeveniment però s'espera assolir o superar els 57 de l'any passat i comptar, un any més amb la participació de la resta d'illes i també de punts de fora de l'arxipèlag. De fet, gràcies a la col·laboració del Fons Mallorquí de solidaritat s'està fent feina perquè hi puguin participar des d'algunes zones de Marroc i Tunísia, entre d'altres.

La directora insular de Patrimoni, Kika Coll, ha explicat que s'ha convidat a institucions i societat civil a sumar-se el pròxim 11 de gener a encendre les torres, talaies, castells, campanars i altres punts elevats de la costa i dels pobles d'interior per a comunicar-se a 13 hores i a les 18.30 hores - amb senyals de fum a la primera cita i de llum a la segona- amb un doble objectiu: reivindicar el patrimoni històric i defensar els drets humans.

L'encesa "Torres de Mallorca. Un cant pels drets humans" proposa un cant col·lectiu a partir de la cançó "Viatge a Ítaca" de Lluís Llach, que se sumarà, per segon any consecutiu, a la lectura del manifest.

Cal recordar que la iniciativa va néixer fa quatre anys des de l'IES Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques. La direcció insular de Patrimoni del Consell de Mallorca n'ha assumit la coordinació dels diferents col·lectius implicats.

A la roda de premsa hi han participat també Carles Martín, portaveu d'Amnistía Internacional; Antònia Rosselló, coordinardora del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació; Joan Roig, representant de la Societat Balear de Matemàtiques.