Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Les residències per a gent gran de l’IMAS tornen a rebre nous ingressos aquest dilluns

Les residències per a gent gran de l’IMAS tornen a rebre nous ingressos aquest dilluns

(31/05/2020)

Les visites als centres de persones majors es mantenen igual que a la fase 1: una per usuari de vint minuts de durada.

Les residències per a gent gran, dependents, amb discapacitat o diagnòstic de salut mental tornaran a rebre nous ingressos a partir d’aquest dilluns, després d'una resolució de la Conselleria d’Afers Socials redactada en col·laboració amb Salut i el Consell de Mallorca que també permet que se segueixin fent visites, encara que amb restriccions en les residències.

Per permetre l'ingrés, no hi pot haver cap cas actiu o en estudi de coronavirus i el centre ha de disposar d'un pla de contingència en cas de rebrot, que prèviament haurà d'haver aprovat l'autoritat sanitària.

El sol·licitant, prèviament al seu ingrés, ha d'acreditar que no és un cas actiu de COVID-19, mitjançant una PCR o una serologia de 24 a 48 hores abans de l'ingrés. Durant el temps entre la realització de la PCR i l'ingrés, la persona ha d'estar en aïllament amb les condicions dictades per l'autoritat sanitària. Tampoc es permetrà l'ingrés si presenta símptomes sospitosos de coronavirus. 

Pel que fa a les visites als centres de gent gran, es mantenen els mateixos requisits que en la fase 1: una única visita de 20 minuts.

En supòsits excepcionals i relacionats amb l'acompanyament a la fi de la vida, els responsables de les residències, prèvia sol·licitud a l'autoritat competent, podran autoritzar un major nombre de visites o de major durada.

Abans de totes les visites, s’han de seguir prenent les mateixes mesures de seguretat: comprovar que els visitants no tinguin símptomes, presa de temperatura, distància de seguretat, ús de material de protecció. A més, totes les visites han de ser supervisades per part de personal de centre i , sempre que sigui possible, es realitzaran en espais amplis i amb bona ventilació, que tinguin un apartat per a la neteja de mans.