Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Les pintures neoexpressionistes de Joan Trujillo, protagonistes d’una exposició que vol donar llum a la foscor

Les pintures neoexpressionistes de Joan Trujillo, protagonistes d’una exposició que vol donar llum a la foscor

(18/05/2023)

La mostra es podrà visitar fins al 29 de juliol al Centre de Cultura Sa Nostra

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, inaugura l’exposició «Joan Trujillo: donar llum a la foscor», comissariada per Tomeu Simonet. La mostra, elegida per la Comissió de Projectes Expositius 2022, es podrà visitar fins al 29 de juliol al Centre de Cultura Sa Nostra.

A través d’un recorregut per les pintures neoexpressionistes de Trujillo, en les quals l’abstracte i la figuració exerceix un paper important, aquesta exposició retrospectiva s’entén com una reivindicació de l’artista i la seva obra. De fet, l’objectiu amb el qual Simonet presentà el projecte era fer un reconeixement a Joan Trujillo, situant-lo en el context artístic de què va formar part i posant llum sobre la seva foscor.

La proposta expositiva inclou una acurada selecció d'obres provinents de diferents col·leccions privades i col·leccions institucionals. I esdevé una aproximació als darrers 10 anys de trajectòria de Trujillo, anys en què el seu estil i discurs eren més definits i ja havia assolit un llenguatge propi.

La seva pintura fa referències a la memòria, amb el color negre i vermell molt presents. Les figures torbadores, humanes o animals, els objectes quotidians i les més diverses imatges es fan lloc en el tractament pictòric, en un camí que va des de la foscor a la llum. Precisament, «Joan Trujillo: donar llum a la foscor» proposa un viatge mental, una travessia pel món oníric de l’artista, que ens va deixar ara fa 28 anys.

A la inauguració, hi han assistit  la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets; el secretari tècnic del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Josep Mallol; el comissari de l'exposició, Tomeu Simonet; la vídua de Joan Trujillo, Aurora Peraire; i els seus fills.