Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Les obres guanyadores dels Premis Mallorca de creació literària 2020 ja estan editades en paper

Les obres guanyadores dels Premis Mallorca de creació literària 2020 ja estan editades en paper

(27/05/2021)

Els llibres s’han presentat en un acte als jardins de la Misericòrdia

Els jardins de la Misericòrdia de Palma han acollit avui capvespre la presentació dels llibres dels Premis Mallorca de creació literària 2020, amb la participació de la presidenta del Consell, Catalina Cladera, la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i els autors de les obres guardonade, Marià Veloy, en la categoria de poesia; Pau Tomàs Ramis, en assaig; Caterina Valriu Llinàs i Antoni Galmés Martí, en la categoria de literatura infantil; i Miquel Àngel Raió, en teatre.

Durant el seu discurs, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha considerat que "aquests premis demostren, una vegada més, que la creació literària en la nostra llengua és rica, diversa, plural i molt potent. I que podem arribar a tots els lectors, en qualsevol gènere i de totes les edats. Aquest és el seu objectiu, impulsar la creació en català i contribuir a prestigiar l'ús de la nostra llengua" ha expressat la presidenta Cladera, qui ha recordat "l'esforç importantíssim i decidit del Consell per estar al costat de les empreses, treballadors, famílies que hi ha darrera el sector de la cultura, tant en els moments de les restriccions de la pandèmia com per al moment de la reactivació". 

La vicepresidenta Busquets ha recordat que la convocatòria dels Premis Mallorca de Creació Literària és només una de les accions del seu Departament per al foment de la llengua catalana a Mallorca i ha afegit que «una vegada editades les obres, el que necessiten aquests llibres són públic lector. I, com diu la cançó, no esperam el blat sense haver sembrat. No entenem organitzar uns premis de creació literària sense una política clara i decidida a favor d’eixamplar el nombre de lectors i de parlants en llengua catalana». Per això, ha subratllat Busquets, «la Direcció Insular de Política Lingüística ha destinat enguany 626.000 euros a fomentar l’ús de la llengua catalana». 

Així, avui ja s’han pogut fullejar i comprar exemplars d’El quadern de l’espia, obra de Marià Veloy guardonada en la categoria de poesia, Els mallorquins a l’Olimpíada que no fou. Expedició a l’Olimpíada Popular de Barcelona, 1936, de Pau Tomàs Ramis, Premi Mallorca de creació literària 2021 d’assaig i també el llibre Altres formes, text de Miquel Àngel Raió distingit en la categoria de textos teatrals. Tots aquests llibres han estat editats pel grup editorial Sargantana, sota el segell Galés.

Així, se sumen al Premi Mallorca de literatura infantil, Mare, d’on venen els infants?, escrit per Caterina Valriu i il·lustrat per Toni Galmés, l’edició del qual ja estava disponible per Sant Jordi i es va convertir en el llibre en català més venut a Mallorca. L’edició, en aquest cas, ha estat de Disset Edicions. 

L’acte, que han presentat els periodistes Mar Puigserver i Toni Terrades, ha estat amenitzat amb l’actuació d’Anegats. El grup mallorquí ha interpretat cançons del seu àlbum nou, Retorn.

Aquí trobareu més informació sobre les obres guanyadores.

Vídeos

premis mallorca 2020
premis mallorca 2020