Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

null Les obres de conversió en via urbana de l’autopista de Llevant a l’entrada a Palma comencen aquest dilluns

Les obres de conversió en via urbana de l’autopista de Llevant a l’entrada a Palma comencen aquest dilluns

(10/06/2019)

Les obres del projecte de conversió en via urbana de l’autopista de Llevant (Ma-19) a l’entrada de Palma, concretament, des del carrer de Manuel Azaña fins al torrent de na Bàrbara, comencen aquest dilluns, amb tasques de senyalització i preparació dels materials. La nit de dimecres a dijous es realitzaran les tasques de repintat dels carrils en sentit a Palma, per poder iniciar les tasques de treball a la mitjana de la calçada i, per tant, hi haurà un pas alternatiu en moments puntuals de la nit. 

Durant el mes de juny i juliol, en direcció a l’aeroport de Son Sant Joan, es deixarà sense circulació un dels tres carrils de sortida de Ciutat per poder treballar a la mitjana, on s’han de treure les tanques New Jersey; d’altra, en direcció a Palma, no es veurà afectat cap dels tres carrils. 

El compte @carreteres i el visor d’incidències del Consell de Mallorca són les dues vies d’informació, mitjançant les quals la ciutadania es podrà mantenir informada de les possibles afectacions d’aquesta via. 

L’obra
L’objectiu d’aquesta intervenció és recuperar la connexió del polígon de Llevant amb el front marítim i «humanitzar» una via que té una intensitat mitjana diària (IMD) de 70.000 vehicles. El preu d’adjudicació és d’1,2 milions i el termini d’execució és de sis mesos.

Això es farà ampliant la vorera del Palau de Congressos, reduint la velocitat dels vehicles que entren de 90 a 80 km/h, incrementant l’enjardinament amb plantes petites al llarg dels 850 metres que formen part del projecte i, d’aquesta manera, transformar una secció d’autopista en una secció de tipus via urbana.

Cal destacar que el projecte compta amb altres actuacions, com les d’incloure dues parades d’autobús, una millora del drenatge de la zona i una millora dels tubs d’enllumenat i telecomunicacions. 

Fitxa de l’obra: https://web.conselldemallorca.cat/es/-/projecte-de-conversio-en-via-urbana-de-l-ma-19