Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La vicepresidenta Ribot visita la zona afectada per l'incendi de Marratxí

La vicepresidenta Ribot visita la zona afectada per l'incendi de Marratxí

(12/04/2021)

Aurora Ribot destaca «la coordinació i bona feina feta per apagar aquest incendi al més aviat possible i el fet de no haver de lamentar pèrdues humanes».

La titular del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot juntament amb la directora insular de Residus, Patrícia Arbona i el director general de TIRME, Rafael Guinea, han visitat els danys i la zona cremada per l'incendi de restes de poda i palets.

L'incendi es va ocasionar el dijous passat a la campa de podes a TIRME, a Marratxí. La recepció d’aquestes podes és un servei gratuït que fa el Consell de Mallorca. El foc es va propagar ràpidament per culpa del vent i pel fet que les restes de poda i, sobretot, els palets són altament inflamables.  

La vicepresidenta de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot ha fet una primera valoració dels danys i ha destacat «la coordinació i bona feina feta per apagar aquest incendi al més aviat possible, el fet de no haver de lamentar ferits i la sort que els únics danys hagin estat la poda cremada».

L’incendi es va originar el dijous a la pila on es descarreguen les podes. En total varen calcinar dues piles de poda i tres piles de palets en una àrea de 8.662 m2. Es calcula que el foc va arribar a cremar 7.236 tones de podes, un 41,88 % del total.

L'incendi, que va cremar una zona de restes de podes i palets, primer va ser delimitat i, després, controlat pels efectius desplaçats i pel personal de la concessionària que va ajudar en tot moment. Concretament, TIRME va activar a deu treballadors del seu pla d'emergència i va aportar l’ajuda de quatre màquines amb pala per moure material i cinc camions cisterna. En les tasques d’extinció varen participar fins a cinc camions de bombers.

Ribot va agrair la feina feta el mateix dijous, en un tuit, poc després dels fets: gràcies als bombers del Consell de Mallorca, els bombers de Palma, i els agents de l'IBANAT per controlar l'incendi i evitar danys majors. Agrair també la col·laboració i bona feina del personal de la planta de compostatge de TIRME en aquest ensurt.

Dijous vespre es varen dur a terme tasques per refredar la zona i el divendres l'incendi ja estava del tot apagat. Per seguretat es va decidir deixar un camió autobomba per acabar de vigilar i finalitzar les tasques d'extinció. Fonts dels bombers corroboren que no s'han produït danys materials o personals.