Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Ruta de Pedra en Sec connectarà el Port d’Andratx amb Sant Elm i la Trapa

La Ruta de Pedra en Sec connectarà el Port d’Andratx amb Sant Elm i la Trapa

(06/03/2023)

El Consell de Mallorca ha aprovat de forma inicial el projecte per incorporar el tram entre el Pas Vermell i la Trapa

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient està treballant en noves incorporacions a la Ruta de Pedra en Sec. En concret, els dos trams que s’han d’incorporar se situen en el municipi d’Andratx: el primer és prop del Pas Vermell i l’àrea urbana de Sant Elm, mentre que el segon és als voltants de Can Tomeví i les cases de La Trapa, d’acord amb el Pla Especial d’Ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en Sec.

Els dos trams formen part de l’etapa 1 de la Ruta de Pedra en Sec i permeten connectar des del Pas Vermell amb Sant Elm i La Trapa, augmentant significativament el recorregut d’aquesta ruta senderista. El projecte d’incorporació preveu l’expropiació d’un total de 7.538 m², que impliquen disset propietaris.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha destacat que «amb l’eina de l’expropiació que permet la Llei de camins, el senderisme de Mallorca està d’enhorabona perquè tothom en surt beneficiat. Com ja vàrem anunciar, anirem afegint altres incorporacions a la Ruta de Pedra en Sec a mesura que avancem amb els processos d’expropiació que tenim oberts».

«L’objectiu és continuar treballant en la Ruta de Pedra en Sec per poder obrir més trams i seguir donant a conèixer el patrimoni  que tenim a l’illa i, sobretot, acostant el senderisme a tota la ciutadania», ha afegit la consellera.

Per part seva, la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, ha explicat que «la Ruta de Pedra en Sec està cada dia més propera a la seva finalització. Aquesta nova incorporació del tram entre el Port d’Andratx i el Coll des Vent connectarà Sant Elm i La Trapa amb el Port d’Andratx, i suposarà l’inici de la ruta pel Sud».

Ruta de Pedra en Sec

La Ruta de Pedra en Sec és un itinerari senderista, d’interès naturalístic i paisatgístic promogut pel Consell de Mallorca. Esta definit i senyalitzat per facilitar el trànsit als senderistes i el contacte amb l’entorn natural, cultural i paisatgístic de la serra de Tramuntana i proposa descobrir els paisatges construïts amb pedra en sec de la serra de Tramuntana, avui declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO en la categoria de paisatge cultural.

D’acord amb el Pla Especial d’Ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en Sec (PERPS), el 2022, la Ruta de Pedra en Sec discorre per la serra de Tramuntana i està constituïda per un traçat principal de 170,74 km, distribuïts en vuit etapes i setze variants que sumen 179,26 km. Tota la ruta té una longitud de 350 km.

Per a més informació consultau el mapa d’itineraris senderistes: http://www.conselldemallorca.info/mediambient/pedra/senderisme/index_ca.html