Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Ruta Artà Lluc (GR 222) ja té Pla Especial d’Ordenació i Protecció

La Ruta Artà Lluc (GR 222) ja té Pla Especial d’Ordenació i Protecció

(08/02/2018)

Aquest Pla permet treballar amb garanties per obrir tota la ruta i dóna seguretat als trams de la ruta que ja estan oberts

El Ple del Consell ha aprovat avui de manera definitiva el Pla Especial d’Ordenació i Protecció per a la Ruta Artà Lluc (GR222), una eina fonamental per poder treballar amb garanties per obrir tot la ruta GR222. A més, dóna cobertura, seguint la legislació vigent, als trams que ja es troben oberts.

Concretament, aquest Pla implica ordenar l’espai afectat per la Ruta Artà - Lluc d’acord amb les directrius establertes pel Pla Territorial de l’illa de Mallorca i altres instruments de planificació. A més, estableix les mesures de protecció i conservació del patrimoni viari que la conformen, el seu entorn natural i rural i els elements d’interès històric, artístic i etnològic que formen part del recorregut.

Per altra banda, garantir la seguretat dels usuaris de la ruta, contribueix a la divulgació i la valoració de les qualitats culturals, etnològiques i naturalístiques dels llocs que travessa l’itinerari i afavoreix i potencia el desenvolupament local sostenible dels municipis per on discorre.

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha destacat durant la sessió plenària que “cal aprovar un document que és necessari i imprescindible, tenint en compte que des de fa anys hi ha trams oberts de la ruta Artà-Lluc, que necessiten la cobertura del Pla Especial per al seu correcte funcionament”

La Ruta Artà-Lluc passa pels municipis d’Artà, Son Servera, Capdepera, Santa Margalida, Petra, Ariany, Maria de la Salut, Muro, Llubí, Inca, Selva i Escorca. Està constituïda per un traçat principal de 98.920 metres i d’un conjunt de ramals o variants amb una longitud aproximada de 35.283 metres, amb un total de 134,203 km.

Actualment es trobem oberts i senyalitzats els trams de l’Etapa 1 entre coll des Racó i cala Estreta, en el terme municipal d’Artà, (7,3 km de llargària);  de l’Etapa 2 Arenalet des Verger – Betlem (14,2 km de llargària); de l’Etapa 3 entre el nucli urbà de la Colònia de Sant Pere i la possessió de Son Serra de Marina, en els termes municipals d’Artà i Santa Margalida (7,2 km de llargària); de l’Etapa 5, tram entre el nucli urbà de Caimari i Lluc, en el terme municipal de Selva (8,1 km de llargària); i la variant de Can Picafort, en el terme municipal de Santa Margalida (6,8 km de llargària. Aquesta variant connecta els nuclis urbans de Son Serra de Marina i Son Bauló a Can Picafort, per un recorregut íntegrament costaner).

La consellera ha destacat que aquest Pla Especial implica donar resposta a una demanda històrica de la ciutadania recollida l’any 2004 al Pla Territorial de Mallorca Així mateix, Espeja s’ha compromès a modificar el Pla incloent les modificacions substancials que s’han acordat amb els ajuntaments i actors implicats i que no s’han pogut incloure ara per no allargar el procés d’aprovació “a un pla que dóna cobertura bàsica i necessària per seguretat als trams que ja estan oberts.