Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La retirada de residus de la zona afectada per la torrentada del Llevant continua i ja sumen més de 4.044 tones

La retirada de residus de la zona afectada per la torrentada del Llevant continua i ja sumen més de 4.044 tones

(17/10/2018)

4.044 tones de residus gestionats al servei de tractament insular, és el balanç de la torrentada del Llevant de Mallorca del passat dia 9 d’octubre. Una xifra que s’incrementarà els propers dies amb la retirada de les més de 100 tones que encara queden a Capdepere i unes 500 tones a Sant Llorenç. De fet, es te previst que aquestes tasques es posin en marxa demà i s’allarguin durant dos dies. També s’han duit a terme accions a altres nuclis urbans com Manacor, Capdepera, Artà i Son Carrió.

 

Les empreses concessionàries Tirme i Mac Insular, amb la supervisió dels tècnics del Departament de Medi Ambient i amb coordinació amb els ajuntaments, han traslladat, fins al moment, 4.043,37 tones de residus a l’abocador de Santa Margalida. El dia de major activitat va ser dissabte, on es gestionaren quasi 2.000 tones.

 

A n’aquestes xifres se li han de sumar les 1.040 quilos d’animals morts que es varen dur a l’abocador de coa i les 420 quilos que es varen incinerar.

 

Tot aquest operatiu es va dur a terme amb 42 camions de gran tonatge, 4 pales carregadores, i amb un total de 450 viatges. A més, dels vehicles propis de la concessionàries, també varen col·laborar empreses (Es Puntiró, Maraneu, Vitrac, Amer, Transports Biel Vadell...) i autònoms locals que varen dur a terme aquesta feina sense cobrar el servei. S’estima que el cost global d’aquest trasllat hauria estat d’uns 100.000 euros.

 

A més, tots els residus que han estat gestionats per les empreses concessionàries del Consell de Mallorca han entrat a les instal·lacions a cost zero i per tant no es repercutirà als ajuntaments afectats. Aquestes despeses seran assumides per la institució insular i per Tirme i Mac Insular.

 

Pel que fa a la recuperació de residus, el percentatge només ha estat de l’1%. Concretament, s’han aconseguit recuperar 21,40 tones de fraccions metàl·liques (bàsicament ferro) i 21,32 tones de residus d’aparells elèctrics i electrodomèstics.