Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La reforma integral de la residència Miquel Mir d’Inca avança a bon ritme 

La reforma integral de la residència Miquel Mir d’Inca avança a bon ritme 

(16/09/2021)

  • Catalina Cladera i Javier de Juan han comprovat l’estat de la remodelació que hi fa l’IMAS per convertir-la en un centre de referència a la comarca del Raiguer.
  • Amb una inversió de 3,7M euros, és un dels projectes que el Consell preveu finançar amb els fons europeus de reactivació Next Generation.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, han comprovat avui in situ l’evolució de les obres que la institució insular realitza a la residència Miquel Mir d’Inca amb l’objectiu de modernitzar les seves instal•lacions i convertir aquest centre en un recurs sociosanitari de referència a la comarca des Raiguer.  A la visita també hi ha assistit el batle de la localitat, Virgili Moreno, així com el vicepresident de l’IMAS, Jaume Tortella, i la directora insular d’Atenció Sociosanitària de l’IMAS, Sofia Alonso.

«Aquesta intervenció reflecteix la gran aposta del Consell per avançar en un nou model d’atenció a les persones» ha expressat la presidenta Catalina Cladera. «Serà una infraestructura sociosanitària moderna, a l’alçada de les necessitats no només del municipi sinó també de tota la comarca del Raiguer, que garantirà una atenció més personalitzada, individualitzada i més propera a l’usuari. Aquest model és la nostra gran aposta».

«A més, és un clar exemple del tipus d’infraestructures que poden ser finançades pels fons de reactivació Next Generation, i per això és un dels projectes pel qual des del Consell hem apostat perquè sigui finançat amb els fons europeus que s’invertiran a Mallorca» ha expressat.

Es preveu que aquest centre per a persones majors estigui ja operatiu a l’inici de l’any 2023 i el pressupost previst de la reforma és de 3.691.390,94 €. El conseller Javier de Juan ha explicat que «la reforma atén a la voluntat d’estendre el nou model que vàrem iniciar a l’anterior legislatura, que es complementa amb el Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID) que estam implantant arreu de Mallorca, així com un exemple de coordinació i entesa entre administracions, en aquest cas l’ajuntament d’Inca, que hi ha col•laborat des del primer moment».

Per la seva part, el batle d’Inca Virgilio Moreno ha apuntat que «estam molt contents que el projecte avanci a bon ritme i anem donant passes per aconseguir que la Residència Miquel Mir sigui una realitat i es posicioni com a centre sociosanitari de referència a la Part Forana, gràcies a la col•laboració i el treball conjunt d'Ajuntament i Consell».

L’Ajuntament d’Inca va cedir aquest centre sociosanitari a l’IMAS per un període de 50 anys a finals de la legislatura passada i està previst que les obres finalitzin l’any 2022. Després de la reforma, comptarà amb 40 places residencials per a persones majors depenents i 25 de centre de dia. D’acord amb la filosofia del model d’Atenció Centrada en la Persona que implanta l’IMAS, cada planta comptarà amb tots els serveis necessaris (menjador, sanitaris...) perquè cada resident gaudeixi d’un entorn més íntim i propi i tengui una relació més directa amb els seus professionals.

Vídeos

visita obra