Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La presidenta del Consell, Catalina Cladera, membre de la nova Subcomissió Permanent de la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la FEMP

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, membre de la nova Subcomissió Permanent de la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la FEMP

(09/03/2020)

Avui migdia s’ha celebrat a Barcelona la constitució de la Subcomissió permanent de la Comissió de diputacions, cabildos i consells insulars de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Es tracta d’un nou grup de treball al qual hi entra a formar part la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i que té com a objectiu dinamitzar el treball de la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la FEMP, fent propostes concretes per reforçar el paper d’aquestes institucions a dins els òrgans de govern així com la singularitat dels territoris insulars.

En aquesta primera reunió de la Subcomissió, s’han debatut una sèrie de mesures proposades pel Consell de Mallorca, relacionades amb els àmbits de la igualtat i la situació financera de les entitats locals i insulars. D’una banda, Cladera ha tornat a defensar la necessitat de flexibilitzar la regla de despesa dels ajuntaments i entitats insulars. «Hem d’incidir en això, en donar sortida i solucionar el problema dels superàvits acumulats que els ajuntaments necessiten desbloquejar per poder invertir-los en els seus municipis», ha dit Cladera, qui s’ha compromès a treballar des de la Subcomissió i Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars perquè qüestions com la modificació de la regla de despesa, la reinversió del superàvit, les inversions financerament sostenible de les administracions supramunicipals i municipals es traslladin i tenguin el suport de la Junta de Govern de la FEMP.

D’altra banda, la presidenta Cladera ha proposat la creació d’un banc d’experiències provincials per prevenir i actuar contra les violències maslisctes, especialment, als municipis petits, aprofitant les experiències i bones pràctiques duites a terme per consells insulars, diputacions i cabildos en aquest àmbit.

La presidenta Cladera també s’ha reunit avui horabaixa amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, en una primera trobada de feina que ha de servir per conèixer la institució i establir línies de col·laboració.