Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La presidenta Cladera participa en la reunió de seguiment del Covid amb el Govern

La presidenta Cladera participa en la reunió de seguiment del Covid amb el Govern

(09/04/2020)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha participat avui a la reunió per videoconferència amb la presidenta del Govern, Francina Armengol i el president i presidentes dels consells insulars d'Eivissa, Menorca i Formentera, el batle de Palma i el president de la FELIB. En aquesta reunió, de caràcter setmanal, s'ha fet un seguiment de la pandèmia de la COVID-19 i les diferents accions que duen a terme cadascuna de les institucions públiques en coordinació amb el Govern de les Illes Balears.

"Hem valorat i analitzat de manera conjunta la situació sanitària el dia d'avui, especialment a les residències, i he pogut informar de la gestió que duu a terme l'IMAS i els resultats a les residències que gestionam des del Consell".

Cladera també ha apuntat que durant la reunió, entre altres qüestions, s'ha expressat la voluntat de coordinar esforços en la reactivació econòmica una vegada superada la crisi sanitària. "Una reactivació que implicarà un esforç inversor des de totes les institucions públiques i que des del Consell de Mallorca ja hem començat a fer-hi feina", ha dit Cladera.

En aquest sentit, la presidenta del Consell ha tornat a insistir en la necessitat de desbloquejar els romanents per superàvits d’exercicis anteriors perquè les entitats locals puguin invertir en mesures de reconstrucció econòmica i socials als municipis.

En la reunió, la presidenta Armengol també els ha avançat que el Govern ha fet una comanda de material de protecció en nom dels consells, que han gestionat les demandes dels ajuntaments, per repartir entre personal dels consistoris —policies locals i altres sectors municipals— i que, fins que no arribi, el Govern els començarà a avançar material del seu romanent.