Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera defensa l'eficiència del treball conjunt i coordinat entre institucions a la reunió de seguiment de la Covid-19

Cladera defensa l'eficiència del treball conjunt i coordinat entre institucions a la reunió de seguiment de la Covid-19

(23/04/2020)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha participat avui a la reunió per videoconferència amb la presidenta del Govern, Francina Armengol i el president i presidentes dels consells insulars d'Eivissa, Menorca i Formentera, el batle de Palma i el president de la FELIB. En aquesta reunió setmanal, es fa un seguiment de la pandèmia de la COVID-19 a cadascun dels territoris i s’analitzen les accions duites a terme per les institucions insulars, locals i autonòmica.

"Tenim ben clar que Govern, consells i ajuntaments hem de continuar treballant junts i coordinats, no sols en la superació de la crisi sanitària sinó també en el pla de reconstrucció econòmica i social. Junts i coordinats serem més eficients", ha apuntat la presidenta Cladera.

Durant la reunió, Cladera també s’ha referit a la necessitat de concretar tant la quantia, com els terminis i en què es podran invertir els romanents de què podran disposar les entitats locals i insulars, uns recursos econòmics que des del Consell de Mallorca s’ha insistit a reclamar de manera continuada a l’Estat. “Hem de seguir amb aquesta reclamació i necessitam saber en quines termes es podran desbloquejar aquests romanents per superàvits d’exercicis anteriors perquè les entitats locals puguin invertir en mesures de reconstrucció econòmica i socials als municipis”.

Cladera també ha qualificat de bona notícia que la Unió Europea hagi apostat per una sortida verda i sostenible a la crisi, i que doni suport a projectes de mobilitat sostenible, energies renovables i el cicle de l’aigua.

Han participat a la reunió la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora; el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí; la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer; el batle de Palma, José Hila i el president de la FELIB; Antoni Salas.