Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La consellera de Territori fa balanç de les actuacions fetes i explica el full de ruta al Consell de Participació de la serra de Tramuntana

La consellera de Territori fa balanç de les actuacions fetes i explica el full de ruta al Consell de Participació de la serra de Tramuntana

(23/09/2021)

Les entitats que formen part d'aquest òrgan consultiu han tengut l'oportunitat de fer les seves aportacions, resoldre qualsevol mena de dubtes i traslladar les seves demandes.

Les entitats que formen part d'aquest òrgan consultiu han tengut l'oportunitat de fer les seves aportacions, resoldre qualsevol mena de dubtes i traslladar les seves demandes

Aquest dijous ha tengut lloc a Raixa la sessió plenària Consell de Participació de la serra de Tramuntana. La primera que s'ha dut a terme des que es va iniciar la pandèmia. Entre els temes que s'han debatut al ple destaquen les novetats de les subvencions del Consorci Serra de Tramuntana, la consolidació de les ajudes per a la custòdia del territori, la presentació d'una eina fonamental per a les polítiques de futur: el sistema d'indicadors, i també dues iniciatives que milloraran la preservació i la promoció socioeconòmica d'aquest indret: la llei Serra i el distintiu Serra.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha destacat que la celebració del desè aniversari de la distinció de la Unesco com paisatge cultural patrimoni de la humanitat ha impulsat la feina del Consell de Mallorca en aquest territori. «Enguany s'ha fet un esforç per millorar les subvencions per fer-les més àgils, millor dotades, amb més facilitats i amb una major atenció a les necessitats dels municipis», ha assegurat Garcías. En aquest sentit, la consellera de Territori ha afegit que en els darrers mesos es varen dur a terme reunions presencials als municipis per, conjuntament amb els ajuntaments, cercar els projectes més adients.

En relació amb la custòdia del Territori, al 2021 s’ha presentat la quarta convocatòria d'aquest tipus d'ajuda de col·laboració públic i privada, a la qual han participat cinc entitats. D'altra banda, també s'ha informat del Sistema d'Indicadors, una investigació exhaustiva de la darrera dècada recollida en 34 indicadors dins 5 blocs temàtics: cultura i patrimoni, medi ambient, població i socioeconomia, territori i mobilitat i transferència de coneixement. «Entre la informació estreta hi ha variables que mostren la feina feta i també el que hem de millorar. També es pot veure que la serra de Tramuntana no pot quedar defora de les dinàmiques econòmiques que afecten de forma global a les Illes i a altres bandes», ha assenyalat Garcías.

La consellera de Territori també ha mostrat la seva satisfacció per l’avanç de dues iniciatives que suposaran un gran avanç, la llei Serra i el distintiu Serra. «La nova normativa servirà per a donar coherència, seguretat i impuls en aquest territori Patrimoni de la Humanitat. I el distintiu Serra per promoure la viabilitat econòmica d'un món que reclama un procés de transformació que inclogui l'economia circular».

El GOB, Amics de la Terra, ASAJA, fita a fita, Jardí botànic de Sóller, Tramuntana XXI, Sociedad española agricultura ecològica, ICTIB i Propietaris de finques de la Serra són algunes de les entitats que han participat al Consell de Participació de la serra de Tramuntana.