Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La presidenta Cladera es reuneix amb els batles de Deià i Valldemossa

La presidenta Cladera es reuneix amb els batles de Deià i Valldemossa

(09/12/2019)

Ha visitat els municipis acompanyada per la vicepresidenta Bel Busquets i la consellera de Presidència

La visita a aquests dos municipis de la Serra de Tramuntana s'emmarca en la ronda de contactes in situ que la presidenta del Consell de Mallorca està mantenint cada setmana amb diferents batlesses i batles de Mallorca. En aquestes trobades, es posen damunt la taula les principals necessitats i prioritats dels municipis, i es treballa com pot col.laborar el Consell de Mallorca en donar suport als ajuntaments. 

En aquest sentit, i essent municipis amb representació al Consorci Serra de Tramuntana, la presidenta ha expressat als batles, regidores i regidors, la voluntat del Consell de "potenciar la col.laboració amb tots els agents implicats en la gestió de la Serra; ajuntaments, entitats i propietaris privats per fomentar les bones pràctiques agrícoles, ramaderes i forestals", ha apuntat Cladera. "Consideram la Serra un eix estratègic en la nostra intenció de alinear totes polítiques en la triple sostenibilitat: ambiental, econòmica i social", ha dit. 

També ha destacat la importància de poder accedir, especialment els municipis més petits, a les subvencions del Consell de Mallorca. Així, ha recordat que es destinaran 10 milions d’euros al Pla d’Obres i Serveis per inversions bàsiques en actuacions municipals, i que s'ha augmentant el pressupost d'ajudes municipals per reduir les emissions de gasos contaminants i combatre el canvi climàtic, mitjançant les subvencions que permeten als ajuntaments elaborar un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima, amb la intenció que pràcticament tot Mallorca tengui redactats aquests plans. 

Al dematí, Catalina Cladera s'ha reunit, juntament amb la vicepresidenta Bel Busquets, amb el batle de Deià, Lluís Apesteguía, i diversos membres de l'equip de govern municipal. En aquesta reunió s'han tractat qüestions relatives a la conservació i protecció del territori, especialment en aquest nucli de la Serra de Tramuntana, mitjançant les subvencions que concedeix el Consorci de la Serra de Tramuntana, del manteniment dels refugis i espais protegits, i després han fet una visita a la Fundació Robert Graves, que compta amb el suport econòmic del Consell, mitjançant el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística. Han visitat també en refugi de Can Boi.

A continuació, la presidenta s'ha desplaçat fins a l'ajuntament de Valldemossa, a on s'ha reunit amb el batle, Nadal Torres, i altres membres de l'equip de govern. Allà el batle també ha expressat a la Presidenta qüestions relatives a la gestió del patrimoni, infraestructures municipals, gestió dels residus i de l'àrea de cultura. Una vegada acabada la reunió han visitat la Fundació Coll Bardolet. Ja a l'horabaixa, la presidenta Cladera ha mantingut una trobada amb membres d'entitats socials de Valldemossa, com les associacions de gent gran, joves, de teatre i esportives.