Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La presidenta Cladera avança una inversió d’1,5 milions d’euros en actuacions de prevenció, acolliment i centres de menors de l’IMAS

La presidenta Cladera avança una inversió d’1,5 milions d’euros en actuacions de prevenció, acolliment i centres de menors de l’IMAS

(13/02/2020)

Es facilitaran eines d’autoprotecció als menors per a situacions de risc, s’augmenta la plantilla d’educadors socials i psicòlegs i s’inicien noves formacions

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha anunciat una bateria de mesures per millorar el sistema de menors tutelats i abordar el problema social de l'abús i l'explotació sexual infantil. Es tracta d'unes actuacions que suposen un augment del pressupost de menors de l'IMAS d'un milió i mig d'euros. "Els menors tutelats han estat sempre una prioritat per aquest equip de Govern i així continuarà sent", ha apuntat la Presidenta.

L'augment més destacat, que suposa una inversió d'1 milió d'euros, és el que es destinarà a reforçar la protecció, formació i centres de menors. Cladera ha avançat que durant aquest mes de febrer es dotarà d'eines d'autoprotecció a les nines i nins amb AlertCops, un servei d'alertes de seguretat directament connectat a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat per atendre'ls en situacions de risc. Cladera ha recordat a més que s'ha acordat amb el Govern Balear l'adaptació del Projecte IRIS de l'àmbit de violències masclistes.

A més, ha avançat que el nou centre especialitzat en víctimes d'Abús i Explotació Sexual infantil estarà en funcionament a partir del mes de juny, es posarà en marxa un programa d'acolliment terapèutic per a adolescents amb necessitats especials o en situacions de risc; s'iniciarà una formació específica del personal de centres en detecció d'abús i explotació sexual infantil amb la Fundació Amaranta i tallers d'educació afectivo-sexual. La presidenta també ha anunciat la contractació de dos psicòlegs més a la Unitat de Valoració de l'Abús Sexual de l'Imas (UVASI).

A banda d'això, s'incrementarà 200.000 euros el pressupost destinat als programes de prevenció que ja s'estan duent a terme, augmentant la plantilla d'educadors socials, iniciant aquest més formació a joves i professionals per a la detecció de maltractaments, abusos i explotació sexual infantil i destinant més recursos al programa d'intervenció en situacions de crisi.

D'altra banda, també es destinaran 250.000 euros a reforçar l'acolliment familiar, dirigit a què els nins i nines tutelats pugui viure una vida normalitzada en un entorn familiar, mitjançant una campanya de captació i formació de noves famílies, que s'iniciarà al mes de maig.

Aquest increment d'1,5 milions d'euros s'afegeix a l'augment del 10% en el pressupost en l'àmbit de menors de l'IMAS reflectit en els pressupostos del Consell per enguany, quatre milions d'euros més que l'any passat i 10 milions més que l'any 2016.