Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell participa al Dijous Bo

El Consell participa al Dijous Bo

(18/11/2021)

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha instal•lat una paradeta per celebrar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i a l’estand de les Cooperatives Agroalimentàries s’ha promocionat la campanya de la institució insular «Amb el producte de Mallorca».

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha assistit avui a la celebració del Dijous Bo a Inca. També han visitat la fira de fires la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Media Ambient, Aurora Ribot, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra.

La comitiva ha passejat per la capital del Raiguer i ha visitat les diferents paradetes que hi ha repartides pels seus carrers. La presidenta del Consell ha destacat que «avui és un dia molt especial, perquè podem reprendre el Dijous Bo, després d’un any que no se va poder fer degut a la pandèmia. Moltíssima gent ha volgut participar, tant amb estands com assistint a la fira. Perquè hi ha moltes ganes de tornar a la fira, la fira de ses fires».

Catalina Cladera ha volgut «convidar a tots els mallorquins i mallorquines a que venguin a gaudir de la fira i de tot el que ofereix, del producte de Mallorca, de les nostres tradicions, dels nostres costums. Per això són les fires, per recuperar, promocionar i posar en valor tot el que tenim a Mallorca».

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha participat al Dijous Bo i ha instal•lat una paradeta per celebrar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta necessitat. A l’estand s’han realitzat dos tallers, un sobre malbaratament alimentari i un altre sobre matèria orgànica. La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha volgut destacar que «hem de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de reduir al màxim la generació de residus, conèixer els problemes associats a la seva gestió i tractament».

Amb el producte de Mallorca

La presidenta Cladera i el conseller Alzamora també han visitat la paradeta de les Cooperatives Agroalimentàries, dedicada a la campanya impulsada per la institució insular amb el sector productiu «Amb el producte de Mallorca». Allà s’han trobat amb la presidenta de l’associació, Jerònima Bonafé.

Es tracta d’un projecte que ha posat en circulació, des de l’estiu i fins a final d’any, 4.778 bons bescanviables per lots de 22 productes elaborats a l’illa. Des del seu espai a la plaça del Bestiar, les cooperatives han mostrat el lot i han explicat el funcionament de la campanya, en què la ciutadania que vulgui participar ha de sol•licitar un dels bons en un dels establiments adherits i fer-hi una despesa mínima de 200 euros fins al 31 de desembre. 

Així mateix, des del dimecres horabaixa han promocionat la campanya, que ja ha repartit un 85 % dels bons i, per tant, només en queden uns 800 de disponibles. S’ha de destacar que aquesta campanya ha estat possible gràcies a la col•laboració entre el Consell Insular, les cooperatives, les entitats d’economia social i el sector productiu de l’illa.

Cada lot conté 22 productes elaborats a l’illa i està valorat en 153 euros. Els productes formen part de les diferents denominacions d’origen presents a Mallorca (tant d’oli com de vi), de la IGP Sobrassada de Mallorca, IGP Ametlla de Mallorca, IGP Vi de la Terra, l'Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, de productors ecològics (APAEMA) i de professionals de l’artesania amb carta acreditada.

Els bons s’han de sol•licitar a www.ajutsmallorca.com i la campanya funcionarà fins al 31 de desembre, amb la qual cosa els participants poden fer la despesa de 200 euros, amb tantes compres com vulguin, durant un mes i mig més. Cada persona pot sol•licitar un màxim de dos bons.

Vídeos

dijous bo