Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La planta de valorització energètica de TIRME a Son Reus ha tractat un 3’5% manco de residus enguany degut a l’augment de la recollida selectiva

La planta de valorització energètica de TIRME a Son Reus ha tractat un 3’5% manco de residus enguany degut a l’augment de la recollida selectiva

(25/10/2019)

“Les coses s’estan fent bé i s’ha de continuar treballant en aquesta línia, però mai es suficient” ha ressaltat la vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient Aurora Ribot

Aquesta planta d’incineració o valorització energètica de TIRME a Son Reus hi van els residus que no es poden reciclar per dos motius: perquè no estan separats en origen o perquè son rebuig d’altres plantes de tractament.
“El Consell es referma en el suport als ajuntaments per a obtenir una prevenció i reducció més eficient dels residus” ha declarat la consellera Ribot. Aquesta planta amb capacitat de tractament instal•lada de 700.000 tones, encara que només s’utilitzi en els mesos àlgids de temporada estiuenca, va tractar unes 550.000 tones l’any passat, el que vol dir un descens d’entrada del 3’5% respecte a l’any anterior. Això es degut a un augment de la recollida selectiva.
Tot aquest material prèviament seleccionat es matèria orgànica en un 20% i s’envia a la planta de metanització i compostatge. A la planta d’envasos hi va el material de contenidor groc com són garrafes i ampolles de plàstic, porexpan, capses de plàstic, capses de suro, envasos de desodorant tipus roll-on, brics, taps de plàstic, bosses de plàstic i altres tipus d’envasos, que són un 17’5% de la recollida.
És important saber que als contenidors grocs no s’hi pot llençar galledes de plàstic ni canonades i mànegues de plàstic, tampoc pals de fregar, raspall de dents, maquineta d’afaitar ni tot allò que sigui barreja de materials. 
“Les diferents administracions i les ciutadanes i ciutadans hem d’ajuntar els nostres esforços per aconseguir reduir la producció de residus i poder disminuir la incineració” afirma Ribot.