Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Mancomunitat acull la primera Oficina d’Igualtat del Consell al Pla de Mallorca

La Mancomunitat acull la primera Oficina d’Igualtat del Consell al Pla de Mallorca

(22/04/2021)

La presidenta Cladera ha presentat a Petra aquest servei que destina un agent d’igualtat exclusivament per als municipis mancomunats.

Els 14 municipis de la Mancomunitat del Pla de Mallorca ja disposen d’una Oficina d’Igualtat del Consell de Mallorca. Es tracta d’un servei de la institució insular que mitjançant un conveni amb la Mancomunitat permet destinar un agent d’igualtat de manera exclusiva per als ajuntaments mancomunats, millorant així la coordinació amb el Consell i entre municipis i garantint un desplegament igualitari de les polítiques d’igualtat a aquests municipis. 

L’Oficina d’Igualtat ha estat presentada avui durant una visita de la presidenta del Consell, Catalina Cladera, la presidenta de la Mancomunitat, Joana Maria Pasqual, i amb assistència de la consellera de Presidència, Teresa Suárez i la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach. Posteriorment, també s’ha presentat aquesta oficina als batles i batlesses dels ajuntaments mancomunats. 

«La Mancomunitat va expressar la voluntat de disposar d’aquesta figura i ara li donam resposta. La peculiaritat i feina en xarxa de la Mancomunitat ens va dur a pensar que era convenient que hi hagués un agent específic, en estreta col·laboració amb els serveis socials d’aquests municipis, que estan mancomunats. Així podem reforçar el treball en xarxa que ja fa la Mancomunitat i garantim un impuls de les polítiques d’igualtat d’una manera coordinada i potent des del territori» ha apuntat la presidenta Cladera. 

L’Oficina d’Igualtat està ubicada a Petra, a un espai cedit per la Mancomunitat a la seva seu, tot i que l’agent d’igualtat també té un espai a cadascun dels ajuntaments perquè també farà feina sobre el terreny a tots els pobles mancomunats.

La presidenta Cladera ha destacat la sensibilitat i demanda de la Macomunitat del Pla perquè mostra el seu compromís amb la igualtat i amb la lluita contra les violències masclistes a Mallorca. «Es tracta de construir plegats, des del municipalisme, una Mallorca feminista, igualitària i lliure de violències masclistes. I avui feim una passa més cap aquest objectiu», ha expressat.

«No tots els ajuntaments estan en el mateix nivell de desenvolupament dels plans d’igualtat. Disposar d’aquest agent ens permetrà començar a fer un pla d’igualtat de Mancomunitat, que sigui d’àmbit transversal en totes les àrees i als 14 municipis» ha apuntat la presidenta de la Mancomunitat, Joana Maria Pasqual. 

El Consell de Mallorca disposa de quatre agents d’igualtat que donen servei a tots els municipis de Mallorca (Pla de Mallorca, zona Nord, zona Raiguer i zona Sud i Llevant), que són els enllaços de la institució amb els ajuntaments per desplegar de manera conjunta i coordinada les polítiques d’igualtat, i desenvolupen, entre altres, les següents funcions: 

  • Ajudar als ajuntaments amb les sol•licituds de subvencions del Consell per implantar plans estratègics d’igualtat
  • Gestionar i donar impuls a activitats del programa de formació «Genèrica. Escola d’Igualtat» del Consell perquè les programin als municipis
  • Participar en formació especifica (Aula de Polítiques Feministes Maria José Varela; formació d’agents i tècnics municipals; coordinació amb la resta d’agents d’igualtat)
  • Assessorament tècnic a professionals municipals
  • Assessorar i donar suport als municipis en l’aplicació de les mesures del Pacte d’Estat contra les Violències Masclistes, programar i desenvolupar campanyes de sensibilització social envers la igualtat, la diversitat i contra les violències masclistes, etc.
  • Reforçar la Xarxa de Municipis contra les Violències Masclistes creada pel Consell aquesta legislatura 

Vídeos

Visita Petra