Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Llar de la Joventut acull la jornada sobre la promoció de la mobilitat elèctrica als municipis de Mallorca

La Llar de la Joventut acull la jornada sobre la promoció de la mobilitat elèctrica als municipis de Mallorca

(31/05/2016)

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, i el batle de Palma, José Hila, han inaugurat la jornada de foment de la mobilitat elèctrica, la qual està emmarcada dins el projecte europeu Cívitas Dynamo.

La Llar de la Joventut del Consell de Mallorca ha estat avui l'escenari de la jornada sobre la promoció de la mobilitat elèctrica als municipis de Mallorca, emmarcada dins el projecte europeu Cívitas Dynamo, aprovat fa quatre anys per part de la Unió Europea i que ha permès fer un treball de formació, tecnificació, reflexió i acció, al mateix temps que ha possibilitat optar, entre altres mesures, a la renovació de la flota de vehicles municipals pensant en una mobilitat més sostenible com per exemple l'elèctrica.

 

El conseller Joan Font ha apuntat que «amb aquesta jornada, des del Consell de Mallorca volem crear un espai d’intercanvi de coneixements i experiències sobre la mobilitat elèctrica, partint de l'experiència de l'Ajuntament de Palma».

 

Per la seva part, el batle de Palma, José Hila, ha assegurat que «el transport públic té un poder transformador fonamental i ha d'oferir un bon servei públic si de veritat vol ser una opció eficaç per al ciutadà». En aquest sentit, Hila ha manifestat que «quan s’ha d’optar pel vehicle particular, la mobilitat elèctrica és el nostre millor aliat, ja que no genera emissions ambientals ni renous».

 

La jornada ha començat amb una taula rodona sobre mesures d'impuls a la mobilitat elèctrica a l'illa de Mallorca, a la qual hi han participat el cap de la secció de senyalització del Departament de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, Mateu Maimó, el director tècnic de la SMAP, Antoni Joan, el responsable de Departament d'Energia d'EMAYA, Carlos Martín, el gerent de l'empresa Roig, Tomeu Colom, i el cap del Servei d'Energies Renovables i Gestió Energètica de la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic del Govern de les Illes Balears, Bartomeu Comas. Posteriorment, el director de la Plataforma LIVE i del programa de vehicle elèctric de l'Ajuntament de Barcelona, Àngel López, ha exposat la seca experiència sobre promoció de la mobilitat elèctrica, eficient i sostenible als municipis de Catalunya.

 

Finalment, els assistents a la jornada han visitat l'exposició de vehicles elèctrics, els quals també han pogut provar.

 

A la jornada també hi han assisitit la consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, i el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, Joan Ferrer.