Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Guia de contractació socialment responsable recull les propostes de diferents entitats i sindicats

La Guia de contractació socialment responsable recull les propostes de diferents entitats i sindicats

(14/03/2019)

L’objectiu dels canvis que s’han fet és obtenir una guia més completa i pràctica per dur a terme una contractació socialment responsable i fer-la més útil en el funcionament.

El Consell de Mallorca, mitjançant l’Oficina de Responsabilitat Social, ha fet una sèrie de modificacions a la Guia de contractació socialment responsable, per millorar-la i fer-la més útil. Aquestes millores sorgeixen dels suggeriments i de les propostes fetes pel grup de treball, integrat per agrupacions empresarials, sindicats, la universitat i altres entitats. Els canvis han estat aprovats per unanimitat al Ple de la institució insular, celebrat aquest dijous 14 de març.

La Guia de contractació socialment responsable va ser creada el 26 de juliol de 2018. Durant aquests sis mesos de vigència, l’Oficina de Responsabilitat Social ha reunit un grup de treball integrat per representants dels grups d’interès, per fer-ne un seguiment i control obert a proposar millores i canvis en el text. L’objectiu és que aquesta guia sigui un document viu i en revisió constant. 

La Universitat de les Illes Balears (UIB), l’Eticentre, el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), la UGT i l’STEI-Intersindical varen presentar diferents propostes i suggeriments de millora de la guia, que s’han tengut en compte per dur-ne a terme al revisió. Les modificacions es centren en la introducció de clàusules noves en les fases del procediment de contracció i de propostes pràctiques de clàusules i criteris concrets. L’objectiu és obtenir una guia més completa i pràctica, per a contractació socialment responsable.

Objectiu de la guia

La Guia de contractació socialment responsable es va crear perquè el model empresarial tradicional, caracteritzat per cercar el benefici econòmic que oblida les conseqüències de l’activitat per a la població en la qual s’integra, estava deixant de ser sostenible i quedava palesa la necessitat que l’activitat econòmica deixàs una empremta positiva, tant en l’àmbit social com ambiental.

Aquest text té com a finalitat fomentar una contractació pública configurada com a instrument per aconseguir un creixement intel·ligent, sostenible i integrador, que garanteixi, al mateix temps, la utilització amb major racionalitat econòmica dels fons públics. La conseqüència del canvi és el desplaçament del preu com a factor principal rellevant, a l’hora d’adjudicar un contracte per aconseguir una visió més global, que integri més factors determinants en la contractació.

 

Clica aquí per consultar la Guia de contractació socialment responsable.