Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Fira del Llibre Antic i d’Ocasió celebra la 13ª edició

La Fira del Llibre Antic i d’Ocasió celebra la 13ª edició

(15/04/2019)

El Jardí del Centre Cultural la Misericòrdia acull des d’avui i fins al 5 de maig la Fira del Llibre Antic i d’Ocasió, una cita clau per als amants dels llibres antics i descatalogats. Una iniciativa del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports, que enguany compta amb la participació de quatre llibreries procedents de Palma i València. La Fira ha estat inaugurada aquest migdia amb el pregó de l’escriptor Miquel Sbert.

La Fira del Llibre Antic i d’Ocasió pretén acostar als ciutadans exemplars de diferents matèries que sovint són difícil de trobar, així com productes editorials de tota mena. Una iniciativa que es consolida i que arriba a la 13ª edició amb la participació de quatre llibreries especialitzades en llibre antic i d’ocasió: Llibreria Bazar del Libro (Palma), Llibreria Al Tossal (València), Llibreria Asilo del libro (València) i Llibreria Querubín (València).

És el segon any que la participació a la Fira s’organitza a través d’una convocatòria pública amb la què el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports posa a l’abast dels professionals del sector del llibre antic i d’ocasió un canal per facilitar-ne la seva participació. ‘És una obligació per al nostre Departament facilitar aquests espais d’encontre entre llibreries de llibre antic i d’ocasió i els seus lectors’, ha afirmat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles: "darrera el trobar o connectar amb un llibre antic i d’ocasió també hi ha una experiència gratificant perquè es satisfà una de les necessitats que tenim com a persones que és la de trobar nexes d’unió entre el coneixement adquirit i allò en què volem aprofundir’, ha afegit Miralles.

Els visitants podran investigar i cercar entre més de 5.000 llibres de totes èpoques i temàtiques variades: llibres científics, de geografia, d’història, de cuina, d’autoajuda, d’art, novel·les, llibres infantils, gravats, mapes, pòsters, etc, i col·leccionisme de paper en general.

“Els clàssics, els llibres de temes locals i antics a bon preu, així com els especialitzats en història i geografia són els més demandats”, ha assegurat el responsable d’organització de la Fira, Joan Toni Cantarellas.

L’escriptor Miquel Sbert ha donat el sus a la Fira aquest migdia amb la lectura del pregó ‘Tres plaguetes’ en què ha reivindicat el paper del llibre: “Tot i les dificultats de la indústria editorial, tot i els enemics que són molt poderosos, el llibre té molt per dir i aportar a la cultura social i a la cultura individual d’aquest món actual tan globalitzat i líquid”.

La Fira del Llibre Antic i d’Ocasió es podrà visitar fins al 5 de maig al jardí del Centre Cultural la Misericòrdia en horari de dilluns a diumenge, de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores.

A la inauguració han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, el conseller d’Educació i Universitat del Govern, Martí March, i l’escriptor Miquel Sbert.