Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient Aurora Ribot participa a Creta (Grècia) al congrès EMbleMatiC

La Consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient Aurora Ribot participa a Creta (Grècia) al congrès EMbleMatiC

(30/09/2019)

Cinc països amb nou projectes participen a l’illa medriterrània amb diversos projectes per a un turisme de muntanya sostenible

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient participa a partir de demà a la conferència final EMbleMatiC, unes jornades que es celebren a l'illa de Creta i on està previst abordar la creació i promoció d'eco itineraris senderistes de muntanya. En total són 9 muntanyes de la Mediterrània europea les que integren aquest projecte dins el marc del programa Interreg Med.

Mallorca presenta la Serra de Tramuntana com a exemple d'aquestes rutes i itineraris que volen difondre valors ecològics i de sostenibilitat. "Aquest projecte és una magnífica experiència que ens permet donar valor a un espai tan emblemàtic de la nostra serra com és la muntanya del Galatzó. S'està creant un itinerari senderista que posa en valor les activitats i oficis tradicionals relacionats amb el camp, activitats que ha modelat la nostra natura durant segles fins a convertir-la en el Patrimoni de la Humanitat que és avui dia", ha declarat la consellera Ribot.

Albània, França, Grècia, Itàlia i Espanya presenten 9 eco itineraris turístics basats en els mateixos valors i criteris sostenibles. Per exemple França presenta les muntanyes del Canigó i la de Saint-Victoire i Itàlia mostrarà la seva experiència amb les muntanyes del Gran Sasso i de l'Etna. Intercanviar les experiències de tots els països que participen en el congrés i descobrir bones pràctiques per al turisme de muntanya són, entre d'altres, alguns dels objectius d'aquestes jornades.

Després de 3 anys de treball ara és el moment de difondre i promoure els resultats d'aquesta feina. Aquest és el motiu per al qual s'organitza la conferència internacional EMbleMatiC amb la participació d'autoritats locals i altres organismes de tots aquests països.