Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El projecte Smart Island Mallorca es presenta a sa Pobla, Pollença i Muro

El projecte Smart Island Mallorca es presenta a sa Pobla, Pollença i Muro

(15/02/2019)

La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, s’ha reunit amb els batles dels tres municipis i amb els equips de govern per explicar-los la iniciativa

El projecte Smart Island Mallorca s’ha presentat aquest dilluns als municipis de sa Pobla, Pollença i Muro. D’aquesta manera es comença una ronda informativa sobre la iniciativa pels diferents municipis de l’illa perquè coneguin de primera mà quines són les actuacions previstes a cada població. 

En el cas de sa Pobla es preveu un punt d’informació turística, càmeres de trànsit i una estació d’aforament. A Pollença una de les actuacions més destacades serà el control de visitants en fars i jaciments. I a Muro destaca, entre altres actuacions, la instal·lació de diverses aturades de bus intel·ligents. 

Cada municipi ha rebut de mans de la consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, una pantalla enrotllable personalitzada amb el nom del municipi i una placa de metracril·lat amb el logo del projecte. Durant la seva intervenció, Palomino ha ressaltat la importància que té «aquest projecte per als diferents municipis de l'illa i el seu desenvolupament econòmic».

A la trobada també hi ha assistit el director insular de Modernització i Innovació del Consell, Josep Lluís Colom; el batle de sa Pobla, Biel Ferragut; el batle de Pollença, Miquel Àngel March, i el batle de Muro, Martí Fornés.

El projecte

L'Smart Island Mallorca és un projecte presentat pel Consell de Mallorca i finançat per FEDER (fons europeu de desenvolupament regional mitjançant Red.es, una entitat pública empresarial del Ministeri d'Economia i Empresa). L'objectiu de la iniciativa, que té un pressupost de 8.876.247,07 euros, és millorar la qualitat de vida dels habitants de Mallorca i dinamitzar l'activitat turística a través de múltiples actuacions en l'àmbit tecnològic. Aquestes es divideixen en sis grans àrees temàtiques: turisme, mobilitat, eficiència energètica, patrimoni, resiliència i govern obert. 

Més informació: https://smart.conselldemallorca.cat/