Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La comissió d’esport i turisme del Consell Esportiu de Mallorca (COESMA) es reuneix per treballar en millores sectorials

La comissió d’esport i turisme del Consell Esportiu de Mallorca (COESMA) es reuneix per treballar en millores sectorials

(03/05/2022)

En aquesta comissió, de nova creació, s’ha presentat la Guia de Grans Esdeveniments Esportius 2022 i el Pla d'Acció Esport i Turisme Actiu del Consell de Mallorca.

El Consell Esportiu de Mallorca (COESMA) s’ha reunit a la sala de juntes de la Llar de la Infància per tractar els eixos de feina de la nova comissió específica d’Esport i Turisme. La comissió, posada en marxa aquest 2022, ha estat presidida per la directora insular d’Esports, Marga Portells, i la directora insular de Promoció Turística, Lucía Escribano. Hi han intervingut tècnics i representants d’entitats relacionades amb el sector hoteler, organitzadors d'esdeveniments esportius, administració de la CAIB i representació dels municipis de Mallorca, amb l’objectiu de millorar les sinergies entre esport i turisme.

Durant la sessió s’han presentat els programes de foment de l’esport de la Direcció Insular d’Esports, de la mà Rosa Guillén Ripoll, cap de la Secció d’Esport Escolar Federat del Consell, així com la Guia de Grans Esdeveniments Esportius 2022, i el Pla d'Acció Esport i Turisme Actiu del Consell de Mallorca, per part la directora insular de Promoció Turística, Lucía Escribano.

Marc Gradaille Llaneras, membre de la Comissió d’activitats de recorregut, ha intervingut exposant els permisos i taxes que els organitzadors de les proves esportives han de tramitar amb les diferents administracions. D’altra banda, Xisco Lliteras, representant de la Plataforma d’Organitzadors d’esdeveniments esportius d’especial rellevància, i Manuel Hernández, membre del Club de producte esportiu de Mallorca, han proposat millores normatives amb l’objectiu de facilitar al màxim la logística de determinats esdeveniments turístico-esportius.

El COESMA és l'òrgan de continuïtat, posat en marxa l’any 2020 i creat de la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca (DIE), que compta amb 20 integrants de diferents àmbits esportius federats i municipals. Les competències i funcions del COESMA abracen, entre d’altres, l’elaboració tant de programes com d’esdeveniments esportius dirigits a usuaris en edat escolar i a adults, la revisió del sistema de subvencions pel teixit esportiu, l'assessorament a entitats esportives, el pla de millora d’instal·lacions dels municipis, i les directrius en matèria de medicina esportiva.