Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La comissió mixta de la residència Miquel Mir es fixa el mes de juny per a fer efectiva la transferència

La comissió mixta de la residència Miquel Mir es fixa el mes de juny per a fer efectiva la transferència

(27/03/2018)

L'Ajuntament d'Inca ha acollit la reunió entre els representants del Consell de Mallorca i del consistori

 

La sala de plens de l'Ajuntament d'Inca ha acollit la reunió de la comissió mixta entre el Consell de Mallorca i el consistori inquer per al traspàs de la residència de gent gran Miquel Mir, ubicada al municipi. La comissió mixta està formada per tècnics i representants de l'IMAS i de l'Ajuntament d'Inca, així com per membres dels partits polítics del govern i de l'oposició de les dues institucions.

Durant la reunió s'han presentat els informes de les dues comissions de treball: una per a temes de personal i una altra per a béns i recursos econòmics. Una vegada feta aquesta passa, el servei d'intervenció d'ambdues institucions s'emetrà un informe per elevar a cada un dels plenaris. Tant el vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, com el batle d'Inca, Virgilio Moreno s'han mostrat d'acord en destacar el caràcter «modèlic» de la negociació. D'aquesta manera les previsions són que el proper mes de juny es pugui fer efectiu el traspàs.

Aquest traspàs suposarà tenir un recurs sociosanitari i residencial per atendre a les persones majors dependents a la zona del Raiguer. A més, la residència seria el centre pel desplegament del SAID (Servei d'Atenció Integral a Domicili), ja que s'ha iniciat el projecte pilot a la comarca, i permetria que els usuaris del servei poguessin beneficiar-se de serveis especialitzats, com fisioteràpia, teràpia ocupacional, teràpies d'estimulació cognitiva, etc. Cal subratllar que la titularitat de l'edifici serà de l'Ajuntament i el traspàs serà per un període de 50 anys.