Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La col•laboració entre Consell de Mallorca, Govern i Ajuntament permet a Calvià tenir el seu primer centre de dia

La col•laboració entre Consell de Mallorca, Govern i Ajuntament permet a Calvià tenir el seu primer centre de dia

(03/02/2022)

La presidenta Catalina Cladera, la consellera Fina Santiago i el batle Alfonso Rodríguez han visitat l’estat de les obres, cofinançades per l’IMAS.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i la consellera del Departament de Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, Sofia Alonso, juntament amb la consellera d’Afers Socials del Govern, Josefina Santiago,  la directora insular d’Atenció Sociosanitària de l’IMAS, Elsa Herranz, i el batle de Calvià, Alonso Rodríguez, han visitat avui l’estat de les obres del futur centre de dia municipal per a persones majors de Palmanova, que es preveu que estiguin acabades a finals del 2022. 

El centre comptarà amb un total de 30 places, que s’incorporaran a la Xarxa d’Atenció Pública a la Dependència de Mallorca i dotaran a la zona d’un nou recurs per fomentar l’envelliment actiu de la gent gran en el seu entorn. Actualment, no hi ha cap altre centre de dia a Calvià, amb la única excepció de les places públiques ubicades a la Llar de Calvià.

El cost previst d’aquest nou equipament és de 736.548 €, el 25% dels quals els aporta el Consell de Mallorca, a través de l’IMAS, un altre 25% l’Ajuntament de Calvià i la resta el Govern de les Illes Balears.  

Aquest centre de dia s’ubicarà a dos solars cedits per l’Ajuntament de Calvià que tenen una superfície total de 2.045 m2, si bé la superfície construïda és de 366 m2 en una sola planta baixa, amb tres mòduls organitzats al voltant d’un pati, que s’alineen d’acord amb els límits de la parcel•la. Quant al programa funcional, està previst que els tres mòduls es distribueixin de la manera següent:

  • Mòdul de serveis: engloba els espais de serveis del centre, com els banys geriàtrics, els vestuaris i la sala de personal, el magatzem, la cuina i la sala d’instal•lacions. 
  • Mòdul de salut: amb la sala de fisioteràpia i el despatx del metge o la sala de cures.
  • Mòdul d’estar: conté la sala polivalent i la sala de descans, dues sales on els usuaris passaran la major part del temps. Aquest espai té una terrassa exterior coberta amb una pèrgola mòbil per regular l’entrada de llum solar i el confort tèrmic dels usuaris.