Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La CIOTU aprova la primera instrucció tècnica per complir amb una sentència

La CIOTU aprova la primera instrucció tècnica per complir amb una sentència

(03/02/2017)

La Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme ha aprovat la primera instrucció tècnica, que permet modificar aspectes tècnics del PTM. En concret, s’acata una sentència que reconeix 17,8 hectàrees de possible desenvolupament urbà a Sa Ràpita (Campos).

17,8 hectàrees de Sa Ràpita, al municipi de Campos, tornaran a ser àrea de desenvolupament urbà. Aquestes àrees són zones on és possible desenvolupar-les com a sòl urbanitzable, sempre i quan, el planejament urbanístic municipal ho marqui com a tal.

En aquest sentit, la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme (CIOTU) ha aprovat avui la primera instrucció tècnica per acatar la sentència que reconeix aquestes 17,8 ha a Sa Ràpita. 

Les instruccions tècniques són la fórmula que preveu el Pla Territorial de Mallorca (PTM) per modificar qüestions relatives al desenvolupament d’aspectes concrets per aclarir-les, millorar-les tècnicament o adaptar-les a normativa vinculant.

En aquest cas, la modificació puntual número 2 del PTM va eliminar l’Àrea de Reconversió Territorial (ART) 10.5, com també ho va fer amb la majoria d’ART. Després d’un període d’exposició públic, en el qual ningú va al·legar, es va decidir marcar els terrenys del sector THM-V, també anomenats “Garriga de Ca n’Estela”, com a sòl rústic.

Passada l’aprovació de la modificació número 2 del PTM al gener de 2011, els propietaris dels terrenys varen presentar un recurs contenciós administratiu al·legant que hi existia un Pla Parcial aprovat. Finalment, el Tribunal Suprem va dictar sentència al febrer de 2016 on estimava parcialment el recurs i obligava a la institució insular a tornar a marcar el sector de la “Garriga de Ca n’Estela” com a àrea de desenvolupament urbà, per tant, no podia ser considerat sòl rústic.

No obstant això, per a que aquests terrenys acabin sent urbanitzats, l’Ajuntament de Campos haurà de dur a terme una modificació dels seu planejament urbanístic, adaptat al PTM. Serà a aquest instrument on haurà de decidir si vol destinar alguna de les seves hectàrees de creixement a aquests terrenys o no.